Forum o The Sims, zde můžete mluvit o všem ohledně The Sims 1, 2 a 3. Najdete tu plno rad, cheatů, návodů a když nás bude více tak plno soutěží a příběhů. |
|
| Manga a Anime | |
|
+7Leia Skywalker Peter Hawk -pipa- Luana ZikyOrias Nicole Me-myska 11 posters | |
Autor | Zpráva |
---|
Nicole Impozantní magnát
Poeet p?íspivku : 560 Age : 33 Registration date : 26. 01. 07
| Předmět: Re: Manga a Anime 19.12.07 19:53 | |
| A já zrovna dokoukala Elfen Lied. Moc se mi to líbilo. První anime, u kterého jsem si musela vždy hned pustit další díl. Ale překvapuje mě to, protože no... Je to trochu drsnější anime. Ne drsnější, ono je drsné. Hodně krve a docela dost zabíjení. Sama se divím, že se mi to líbilo. Ono tam totiž zas o ty vraždy tak nejde. Ale tohle je dost individuální anime a někdo to radši zabalí po prvním díle | |
| | | Me-myska Nehorázný přítel
Poeet p?íspivku : 2636 Age : 35 Registration date : 30. 12. 06
| Předmět: Re: Manga a Anime 19.12.07 21:01 | |
| Ehm, myslela si třeba tohle?? To je fakt docela drsný Wolf's Rain je takový... akční, romantický a i trochu komedie tam je a hlavně je to dojemný | |
| | | Nicole Impozantní magnát
| Předmět: Re: Manga a Anime 19.12.07 22:00 | |
| No třeba tohle To je odsekávání končetin, ale někdo je tam někdo i přeříznut úplně napůl. | |
| Předmět: Re: Manga a Anime 19.12.07 22:35 | |
| To v Bleachi se spíš přeřezávají plíce (jakoby, protože je tam snad nemožný, aby tam někdo z hlavnějších postav zemřel) a usekávání rukou, sice tam stříká krev, ale vůbec to nenahání strach, protože je to asi takhle.... utočník kolem toho druhýho projde, ten druhej stačí akorát vykulit oči, protože mu najednou útočník zmizel z dohledu (myslim, že se tomu řiká ''bleskový krok''), útočník je mezi tim už za nim, pak jenom stojí, čumí a najednou z toho druhýho vystříkne krev a klesne (to je tak uměle udělaný, že se tomu spíš člověk zasměje) | |
| Předmět: Re: Manga a Anime 19.12.07 22:58 | |
| Udělala jsem seznam anime, které jsem viděla. Tak je jich 11, ale na DVD mám další dvě. Ale to jedno je nějaký horor, tak nevím, jestli na to mám koukat | |
| Předmět: Re: Manga a Anime 20.12.07 8:42 | |
| Tak to bys sem mohla ten výpis napsat a třeba trošku popsat svoje dojmy, hmmm?? určitě by mě to zajímalo a klidně i nějakej ten obrázek k tomu | |
| Předmět: Re: Manga a Anime 20.12.07 18:36 | |
| No je prblém, že já pořádně neumím hodnotit. Nerada říkám u anime, jak se mi to líbilo a tak. Ale něco menšího bych snad zvládnout mohla | |
| Předmět: Re: Manga a Anime 20.12.07 19:55 | |
| Yu Yu Hakusho - Tak tohle bylo moje první anime, takže srdcovka. Ani nevím, jaký bych tomu dala žánr. Objevují se tam démoni, jiné světy a nadpřirozené síly, takže školní anime to rozhodně není. V tomhle anime se vyskytuje velké množství různých soubojů. Ale ne obyčejných, nýbrž to jsou přímo soutěže bojových umění. Ten děj nebyl nijak závratný (spíš pro kluky, té romantiky tam moc není), ale jelikož jsem to sledovala v televizi a nemohla si kdykoliv pustit další díl, tak jsem byla vždycky zvědavá jak to dopadne. Navíc se tam vyskytla jedna z mých oblíbených postav, Kurama. Prostě mlčící postava, která když něco řekne, tak s rozvahou, elánem a vždy je nad věcí. Na fotce je to ten červenovlasý. Možná jde z obrázku znát, že kresba není zrovna nejlepší. Ale to bude rokem výroby 1992. Gravitation - Tohle anime mi bylo též vnuceno (Yu Yu Hakusho taky) a já si ho stáhla, aniž bych věděla o čem to je. Takže jsem byla dost překvapená, když jsem zjistila, že to růžovovlasé na obrázku není holka :). Jedná se o anime zvané shounen-ai, neboli "kluk s klukem." Ale kromě pár políbení tam stejně nebylo nic vidět, takže jsem to v pohodě dokoukala. Tady se nevyskytuje nic nadpřirozeného, jde hlavně o vztah mladého zpěváka s bezcitným a chladných spisovatelem. Je to takové praštěné anime do nepohody. Občas jsou některé scény k smíchu a je tu hodně takový těch scén "proměna v kočku" nebo "rychlé převlečení se za plechovku a zase zpátky" typické pro ne moc vážné anime. Neon Genesis Evangelion - Tak tohle je kapitola sama o sobě. To je přímo citová bomba. Na první pohled se to zdá být jako nějaké přiblblé mecha anime, kde jde o boj mezi roboty proti neidentifikovatelným organismům. Ale pak se tam docela krutě začne rozebírat psychika postav a najednou se boje přesunou na vedlejší linii děje. Po dokoukání následuje týdenní depka a silný citový otřes. Ale co je na tomhle anime zvláštní je fakt, že nemůže být neutrální. Tuhle sérii buď lidi milují (ti to vidí tak, jak je to výše uvedené) a nebo se jim hnusí. Mně ho doporučil ten kámoš, který patří do té první skupiny a hrozně dlouho to bylo jeho oblíbené anime. A já? Já patřím do té druhé. Nenechalo to ve mně nic a ani depka se nedostavila. Divím se, že jsem to vůbec dokoukala. Zdálo se mi, že tam je hrozně moc odborných výrazů a chce se to tvářit hrozně odborně a inteligentně. Pro mě to vždycky bude supidní mecha anime. Hlavní postavy: Psychicky labilní, nadržený kluk Shniji. Nesnesitelná, nafoukaná, ale vzhledem perfektní němka Asuka a málomluvící klon člověka Rei. Genshiken - Obyčejné školní anime. I když ani ne tak obyčejné, protože je to anime o otaku. Prostě příběh skupinky lidí (japonců), kteří se zajímají o anime. Jak je ale známo, tak otaku je v Japonsku nadávka. Ti praví otaku se někdy v postavách určitě poznají. I když holky asi ne, protože hlavní hrdinové jsou převážně kluci. Holky jsou tam dvě. Jedna je otaku a druhá je přítelkyně jednoho člena klubu. Ta se jim samozřejmě snaží vysvětlit, že anime je blbost pro děti a jen ztráta času :) Páni, nečekala jsem, že se tak rozepíšu. Tak jestli to někdo bude ochotný číst, tak dopíšu i další | |
| Předmět: Re: Manga a Anime 20.12.07 20:52 | |
| Mno, takže část by tu byla náhodou, myslim, že si to zvládla víc než dobře každopádně to mohlo bejt zajímavý, teda asi fakt až na to třetí, to by mě asi taky moc nelákalo... ale ostatní by mohlo bejt dobrý a jak ses na to koukala vůbec?? Překládala sis to, nebo na to sou titulky?? Btw. kdyby si měla čas a náladu, klidně můžeš popsat i víc anime, co si viděla já sem toho bohužel zatim moc neviděla.. (Bleach - rozkoukaný, Prétear, Air, Wolf's Rain, a stáhla sem si Shingetsutan Tsukihime a mam zálusk na Gintamu a Ah! My Goddess) - zájem by byl větší, ale plno je toho licencovanýho... takže blbě k sehnání... ovšem na fóru mi udělal jeden klučina naději, že by to tam pak dal až sežene všechny díly (má nějakej zdroj), je to anime s názvem Utawarerumono a jinak mě zaujmulo i anime, na který ses začala koukat | |
| Předmět: Re: Manga a Anime 20.12.07 20:59 | |
| Já to dopíšu, ale po NGE jsem byla moc rozvášněná Jinak já koukám jen na anime, ke kterému jsou české titulky. Mám rozkoukané Detah Note, u kterého se titulky postupně dodělávaly a najednou se to nějak stoplo a už dlouho nepřibyly. Jinak je to docela pěkné anime, ale tím čekáním na konec to u mě ztrácí na kvalitě. | |
| Předmět: Re: Manga a Anime 20.12.07 21:14 | |
| Ono přes torrenty se toho dá sehnat hodně, ale problém jsou ty české titulky Koukala jsem na anime, které jsi vypsala a vypadají zajímavě, ale všechny bohužel nejsou přeložené. | |
| Předmět: Re: Manga a Anime 21.12.07 8:55 | |
| Jj, já vim... koukala sem na Ah! My Goddess, na Otakulandu sou titulky asi jen na 26 dílů ale na AnimeEdenu, kde stahuju anime asi nejvíc, jich je o dost víc, ale nejsou ty titulky no... zkusim ještě pohledat, třeba je bude mít někdo na nějakým webu... jinak ty co sem vypsala (Bleach a spol.) tak na ty všechny titulky sou, na Otakulandu doporučuju Wolf's Rain Jinak na Death Note sem se taky chystala, aby byla trošku změna a těšim se, až dopíšeš ten zbytek, taky bych sem možná něco takovýho mohla přidat, teda krom Air, protože to už je víc než dost popsaný takže bych ti ještě Wolf's Rain mohla přiblížit, možná se ti to taky zalíbí | |
| Předmět: Re: Manga a Anime 21.12.07 15:28 | |
| Ayashi no Ceres - První anime, které jsem si stáhla z vlastní vůle. Asi jen proto jsem byla schopná ho dokoukat. U šestnáctileté dívky, jménem Aya, se objeví geny nebeské víly Ceres, která chce zabít muže, který jí před lety ukradl její manu a ona se pak nemohla vrátit na nebe. Bohužel její muž se před právě v tu dobu také převtělí do člena rodiny. Do dvojčete Ayy, jejího bratra Akiho. Takže když se Aya přemění v Ceres, je Aki v nebezpečí a naopak. Navíc členové rodiny chtějí Ayu zabít, aby ona v podobě Ceres nezabila je. Zdálo se mi to takové hodně zmatené. Asi stejně jako můj popis :) Navíc se Aya zamiluje do muže, který je pod vládou její rodiny, protože ztratil paměť. Naopak do Ayy se zamiluje kluk, který ji má chránit. Občas z toho vzniká až sladká "telenovela," až se mi z toho dělal zubní kaz :)) Navíc se během seriálu obejvuje nespočet dívek, které v sobě mají také geny nebeských víl, ale ne tak silné jako Aya. Taky tam později Ceres říká, že muži jsou jen nástroj k rozmnožování, takže z toho nakonec vzniklo anime o silně feministických nebeských vílách, které se převtělují do členů svých rodin. The melancholy of Haruhi Suzumiya - O tomhle anime jsem si myslela, že je normální, ale trošku praštěné. Sekla jsem se v obou případech. Nebylo normální a nadpřirozené osoby i jiné světy se tam nakonec objevily. A že je trošku praštěné? Tohle anime je nejpraštěnější, které jsem viděla. Bude to asi tím, že díly jsou schválně přeházené. Kouknete na první díl, který vůbec nechápete a v druhém díle vám až představí postavy. Toto anime je o krásné, chytré, sportovně nadané, ale životem znuděné dívce Haruhi. Proto si vytvoří klub a násilím do něj přivede členy. Vymýšlí nejrůznější bláznivé aktivity pro svou zábavu. Hlavní hrdinkou ale není ona, nýbrž člen klubu, který to vypráví. Už nevím, jak se ten kluk jmenuje. Ostaní členové ale nejsou normální lidi. Haruhi si je v představě vymyslela stejně jako různé paralelní světy (ona o tom ale neví). Jen proto, aby se nenudila. Hlavní hrdina se tohle všechno dozví. Samozřejmě pomocí složitého vysvětlování, plného neznámých pojmů a odborností. V podstatě z toho plyne, že když se Haruhi začne nudit, zničí svět aniž by o tom věděla. Proto se snaží ji zabavit. I když to vypadá složitě, je to spíš takové pohodově třináctidílné anime, které se mezi otaku těší velké oblibě. Příběh navíc doplňuje barevná, docela pěkná kresba. Haibane Renmei - Při tomhle anime ani nemám slov. V podstatě je smutné a přitom krásné. Nedá se ani říct, že by mělo děj. Vypráví o životě Šedokřídlých. Bytosti, které mají křídla a nad hlavou svatozář. Nejsou to ale ani andělé, ani neumí létat. Nikdo neví, kde se berou. Líhnou se z kokonů v tmavých místnostech. Nesmí mít žádné vlastní oblečené a nemají peníze. Dostávají speciální papírky, za které si kupují jídlo a obnošené šaty. Žijí ve městě s normálními lidmi, ale to město je izolované od okolního světa. Ven může jen speciální skupinka lidí, se kterými ale stejně nikdo nesmí mluvit. Popisuje příběh hlavně na začátku vylíhlé Rakky a již starší šedokřídlé Reki, která se o všechny s láskou stará, ale sama je hodně záhadná. Hudba a kresba jsou taky krásné. Tohle anime se mi moc líbí, ale vlastně ani nedokážu říct proč :) Hanbun no tskuki ga noboru sora - Krátké šestidílné anime, vyprávějící o vznikajícím "nemocničním" přátelství mezi bezstarostným chlapcem, který pořád utíká a těžce nemocnou dívkou, jejíž život už asi nebude moc dlouho trvat. Pěkné anime, žádný závratný děj, žádné nadpřirozené bytosti. Nic složitého, nad čím byste museli přemýšlet. I když mě trochu zklamal konec, čekala jsem víc. - Spoiler:
Rika nakonec podstoupí těžkou operaci a je zachráněna. Prostě obyčejný happy end. Možná by mě víc potěšilo, kdyby nakonec zemřela. Vím, že to nezní moc lidsky, ale od anime bych to čekala a asi by se to tam hodilo víc.
Už zbývají jen tři, ale zas moje oblíbené, tak si je zas nechám na později. A Mysko, určitě taky udělej nějaký takový přehled. Ráda si to přečtu a třeba získám inspiraci pro další anime
Naposledy upravil dne 21.12.07 15:56, celkově upraveno 1 krát | |
| Předmět: Re: Manga a Anime 21.12.07 15:50 | |
| No, koukam, docela složitý děje u nějakých anime a aspoň si mi přiblížila anime, o který sem kdysi měla zájem ale nevěděla sem jak se jmenuje, jen podle obrázků... ale jak sem to četla, nevim nevim, jestli bych se na to podívala =))) jinak děkujuu Určitě sem taky napíšu něco!! | |
| Předmět: Re: Manga a Anime 21.12.07 15:55 | |
| Zas každému se může líbit něco jiného. Třeba si zkus přečíst nějaké recenze a bude se ti to líbit víc než takhle. A jaké anime si třeba myslela? | |
| Předmět: Re: Manga a Anime 21.12.07 20:55 | |
| The melancholy of Haruhi Suzumiya.... Mno, já nefim, myslim, že sem na trošku jinej typ =)) uvidí se, zatim mam v plánu něco jinýho | |
| Předmět: Re: Manga a Anime 21.12.07 21:15 | |
| Wolf's RainPro mě naprosto nádherná anime... děj je opravdu dobře propracovanej... je zajímavej, místy legrační, někdy smutný, akční a dokonce se objevuje i romantika neni to žádná z těch anime, který se hůř chápou, myslim, že je tohle taková odreagovačka a hlavně při posledních dílech to člověka nutí, aby byl furt přilepenej na monitoru Hlavní postavy sou 4 vlci, kteří mají schopnost ''klamat'' ostatní lidi tim, že na sebe vezmou podobu člověka... takže vlastně o nich lidi neví, protože jak se říka, vlci už byli vyhubení... vlci mají schopnost jít do Ráje... mají k tomu průvodce - květinovou dívku... říká se, že když vlci hledají Ráj, schyluje se ke konci světa... ale to neznamená konec všeho, pouze to, že se svět zrodí znovu... Takže jak už sem řekla, máme tu 4 vlky - jmenují se: Kiba, Hige, Tsume a Toboe. Vůně měsíční květiny je přivede do stejného města a místa a tak začíná dlouhá cesta... P.S.: samozřejmě sou tam ještě další hlavnější role, ale tak nemůžu zase prozrazovat všechno více prozradí obrázky doporučuju skouknout, ke stažení je to ale bohužel jen zde: http://www.realitylapse.com/videos/wolfsrain.php... tohle anime má 30 dílů, titulky můžu poskytnout, mam ty, který přesně sedí (až na jeden díl, ale to se holt nějak přežije), takže neni problém poslat jo, jinak ty downloady sou v jiným formátu, takže by to pak v případě zájmu chtělo prokonzultovat na ICQ | |
| Předmět: Re: Manga a Anime 23.12.07 14:22 | |
| | |
| Předmět: Re: Manga a Anime 23.12.07 19:40 | |
| | |
| | | | Nicole Impozantní magnát
| Předmět: Re: Manga a Anime 26.12.07 14:02 | |
| Podivíni jsou v anime vždy nejlepší Jinak tenhle má úžasné oči. | |
| Předmět: Re: Manga a Anime 26.12.07 14:54 | |
| Jj, ty oči mě úplně dostaly ale je tam ještě jedna napůl pes, napůl vlčice a ta má taky takový krásný modrý miluju modrý oči Jinak s těma podivínama máš asi pravdu jinak, objevila sem možná zajímavý anime: Higurashi no naku koro ni kai, jen musim přijít na to, jak ty titulky otevřít tak, aby nebyly zakódovaný a přepsat je aspoň z části na češtinu, páč sou slovensky a to se mi zrovna moc dobře nečte ve filmech... jak je to rychlý a já občas musim trošku zaostřovat, ale jestli se povede, řeknu svoje dojmy, myslim, že má něco málo přes 20 dílů, nebo prostě nějak do 30ti, takže pohodka | |
| Předmět: Re: Manga a Anime 26.12.07 18:21 | |
| Tohle anime mám na DVD, ale ještě jsem se k tomu nějak nedostala. Je to dá se říct horor, tak si na to moc netroufám. Jinak titulky mi taky nešly, takže na tom DVD už je mám vypálené a doufám, že to půjde v pohodě. | |
| Předmět: Re: Manga a Anime 26.12.07 21:02 | |
| | |
| Předmět: Re: Manga a Anime 26.12.07 23:49 | |
| No myslím. Určitě jsou tam nějaké hororové prvky. | |
| | | Sponsored content
| Předmět: Re: Manga a Anime | |
| |
| | | | Manga a Anime | |