| Knihy a literatura | |
|
+9smilie911 Luisa Bebe_95 Nicole -pipa- KontraIda Leia Skywalker Me-myska Luana 13 posters |
|
Autor | Zpráva |
---|
Leia Skywalker Admin
Poeet p?íspivku : 3176 Age : 31 Registration date : 22. 12. 06
| Předmět: Re: Knihy a literatura 13.09.07 18:28 | |
| Ano to druhé mám doma. A vidím, že jedinou, kterou jsem já četla od Prachetta jsi ještě nečetla A to Čarodějky na cestách. Ten je taky úžasnej!!! Doporučuju!!!! Nařechtala jsem se A jinak vidím, že jsi jeho obdivovatelkou | |
|
| |
Luana Spolehlivý učitel
Poeet p?íspivku : 1842 Age : 31 Registration date : 04. 01. 07
| Předmět: Re: Knihy a literatura 13.09.07 19:06 | |
| No, Čarodejky na cestách sa ku mne ešte nedostali zo série o nich som čítala len Soudné sestry | |
|
| |
Me-myska Nehorázný přítel
Poeet p?íspivku : 2636 Age : 35 Registration date : 30. 12. 06
| Předmět: Re: Knihy a literatura 13.09.07 20:36 | |
| Prachetta čte Miki, já neee, ale co nevidět mi vyjde novej díl DragonRealmu, Forrgotten Realms a dokonce i Dragon Lance už se těšim a R. A. Knaak má 17. září v Brně autogramiádu, ale tak... sice ho mam moc ráda, ale kvůli pár podpisům tam nepojedu ale mohlo by to bejt zajímavý | |
|
| |
Luana Spolehlivý učitel
| Předmět: Re: Knihy a literatura 14.09.07 18:18 | |
| Konečne mi to prišlo domov | |
|
| |
Leia Skywalker Admin
| |
| |
| Předmět: Re: Knihy a literatura 14.09.07 19:07 | |
| Jo ty Princezniny deníky, je to lepší než ten film?? Protože ty filmy mam taky ráda | |
|
| |
KontraIda Impozantní magnát
Poeet p?íspivku : 572 Age : 33 Registration date : 10. 02. 07
| Předmět: Re: Knihy a literatura 20.09.07 15:46 | |
| - Luana napsal:
-Čaroprávnost -Mort -Magický prazdroj -Soudné sestry -Pyramidy -Stráže ! Stráže ! -Pohyblivé obrázky (tu ma dostávali tie narážky na filmy ... King Kong alebo Odviate vetrom ... úžasné ) -Sekáč -Zajímavé časy -Poslední kontinent (teraz) -Pravda -Zloděj času -Noční hlídka -Svobodnej národ -Klobouk s oblohou -Věda na Zeměploše 2 -Nefalšovaná kočka
A teraz si vďaka úžasnej pipinej sesternici *fanfáry* hodlám zohnať Zimoděja a možno Dobrá znamení to jsou ale české knížky, ne? Co já vím, tak slovenština ě nevede. Pokud vede, omlouvám se za blbost. | |
|
| |
Luana Spolehlivý učitel
| Předmět: Re: Knihy a literatura 20.09.07 15:54 | |
| Jo jo, čítam po česky. Dnes som si doniesla domov slovenskú knihu a som z toho ochromená. Jednak ich nečítam pre to, že dobré knihy v slovenčine proste NEVYCHÁDZAJÚ, dokonca aj slovenskí autori chodia publikovať ku vám. Alebo potom kvalita prekladu, na čele s ohyzdami To, že sú to skřeti som sa dozvedela, až keď mi to niekto po rokoch povedal A kam sa hrabe ten slovenský preklad, čo si ani neviem zapamätať na Kolíka ASP (Ať Se Picnu) Áno, nemáme znaky ě, ř a u s krúžkom (ani ho nemám na klávesnici) ale zato máme ä a ô Mimochodom, práve mám rozčítanú Pýchu a předsudek | |
|
| |
KontraIda Impozantní magnát
Poeet p?íspivku : 572 Age : 33 Registration date : 10. 02. 07
| Předmět: Re: Knihy a literatura 20.09.07 15:57 | |
| Já vím, ř je nejlepší písmeno z český abecedy - krásně se s ním trápí cizinci. Řekni řeřicha!Edit: Navíc ten národ by nebyl svobodnej, že? | |
|
| |
Luana Spolehlivý učitel
| Předmět: Re: Knihy a literatura 20.09.07 16:21 | |
| - KontraIda napsal:
- Já vím, ř je nejlepší písmeno z český abecedy - krásně se s ním trápí cizinci. Řekni řeřicha!
Edit: Navíc ten národ by nebyl svobodnej, že? No hej, ř je strašné Ale ani to ä a ô nie sú najľahšie Hm, tá kniha sa fakt volá Svobodnej národ, odpisujem priamo zo zoznamu v jednej knihe ... neviem, či je tam niečo zlé ... http://www.martinus.sk/?uItem=19044 | |
|
| |
Luana Spolehlivý učitel
| Předmět: Re: Knihy a literatura 02.10.07 19:08 | |
| Hrrr na ně ! Zmoděj Maškaráda Páty elefant Stárnoucí slunce Kesrith Temné ráno Dieťa súmraku Polnočný šepot Toto všetko sa mi odrazu nahromadilo na čítanie Moje kamarátky majú totiž tendenciu nosiť mi knihy, ktoré práve prečítali (a ja ich za to velebím do nebies) ale toto všetko ... | |
|
| |
Leia Skywalker Admin
| Předmět: Re: Knihy a literatura 02.10.07 20:15 | |
| To je pěkný seznam | |
|
| |
ZikyOrias Lovec srdcí
Poeet p?íspivku : 292 Age : 28 Registration date : 02. 10. 07
| Předmět: Re: Knihy a literatura 07.10.07 0:39 | |
| Já čtu skoro všechno: Od: Zuzanka objevuje svět (kterou čtu segře večer před spaním) až po Stopy hrůzy a knížky od Harlequien (které si čtu při hodině pod lavicí) Ale jinak čtu i detektivky i dobrodružný, a romantika ta je taky super... Nejlepší jsou takoví ty napínaví... | |
|
| |
Leia Skywalker Admin
| Předmět: Re: Knihy a literatura 07.10.07 8:17 | |
| Jo, já čtu nejraději Fantasy Ale jinak také čtu i detektivky aj. Jinak jsem vždy milovala a miluji knihu Heidy Znáte ji? | |
|
| |
ZikyOrias Lovec srdcí
| |
| |
-pipa- Dlouholetá osobnost
Poeet p?íspivku : 1045 Age : 28 Localisation : dalekoooooo Registration date : 22. 03. 07
| Předmět: Re: Knihy a literatura 07.10.07 10:24 | |
| to som čitala ale pred 4 rokmi | |
|
| |
| Předmět: Re: Knihy a literatura 07.10.07 12:10 | |
| Fantasy only!!!! objednala sem si Forgotten Realms, prví legenda o Drizztovi do'Urdenovi, já ho prostě miluju, jako miluju všechny elfy já to asi nevydržiiiim, už to chciiiii a taky budu mít další díl DragonRealmu od Knaaka Jen tak pro ukázku: Forgotten Realms - Domovina (Legenda o Drizztovi 1) - R. A. Salvatore DragonRealm - Děti draka - R. A. Knaak | |
|
| |
| Předmět: Re: Knihy a literatura 07.10.07 12:10 | |
| A tady tohle sou asi nejhezčí obrázky Drizzta do'Urdena, já se prostě do něj zamilovala je to muj nejoblíbenější temný elf ty sou teda původně zlý, ale tenhle je hodnej Drizzt do'Urden je znám tím, že se jako mladý odvrátil od svého lidu drowů (temných elfů) a odešel ze svého podzemního domova Menzoberranzanu a od své rodiny na povrch. Avšak díky děsivé pověsti drowů ho všichni ze strachu odsuzovali a tak nikde nenašel svůj domov. Až jednou dorazil až daleko na sever do Planiny ledového větru, kde si našel 4 nejlepší přátele: trpaslíka Bruenora Válečné Kladivo, Bruenorovu ''dceru'' Katty, kterou nalezl jako sirotka když byla malá holčička, barbara Wulfgara, kterého Bruenor též vychoval a půlčíka Regise. Sice žil až na okraji města, ale díky svým přátelům si tam našel svoji novou ''rodinu'' a zažíval s nimi mnoho dobrodružství. Slavný Drizzt je známý svýmy dvěma scimitary, Modrým zábleskem a kouzelným scimitarem z dračího pokladu, který ho chrání před ohněm. Ale vlastní ještě jednu kouzelnou věc: sošku pantera Guenhwyvar - to je černá panterka, která žije ve své sféře bytí, daleko od našeho světa a je to také Drizztova dobrá přítelkyně a pomáhá mu vybojovávat mnoho a mnoho bitev společně s jeho ostatními přáteli.... | |
|
| |
Luana Spolehlivý učitel
| Předmět: Re: Knihy a literatura 07.10.07 12:35 | |
| | |
|
| |
| Předmět: Re: Knihy a literatura 07.10.07 12:40 | |
| Moment moment, kdo má bejt Galadriel?? Jinak, to neni jen tak ledajakej elf, to je Temný elf co sem zatim četla o rozdělení elfů, je to pořád podobný... buď sou zlý temní elfové a nebo vysocí (nebo taky lesní) elfové, temní elfové žijou v podzemí, nesnáší slunce a vysocí elfové žijou na povrchu, většinou v lesích a mají bejt hodný, ale co se týkalo Warcraftu, tak vysocí elfové vznikly z temných elfů a pak se ještě změnily na krvavý elfy a ty pak byly zlý, kdežto temní elfové byly hodný taková zajímavá teorie | |
|
| |
| Předmět: Re: Knihy a literatura 07.10.07 12:41 | |
| Mimochodem, ten avatar má bejt taky temná elfka důvod sem napsala v Avatarech Neodpustila sem si prostě představení svý nejoblíbenější postavy, je jich samozřejmě víc, jenže ne každá taková postava má svoje obrázky, Drizzt je fakt hodně slavnej | |
|
| |
Luana Spolehlivý učitel
| Předmět: Re: Knihy a literatura 07.10.07 12:50 | |
| Ver mi, že rozdelenie elfov vo F-R podľa Corellana Larethiana a Lloth poznám dokonale, istý čas som sa nimi dosť zaoberala Galadriel je (laicky povedané) elfská kráľovná z Pána Prsteňov (neviem prečo, ale pri slovách Gladriel = elfská kráľovná som sa práve rozosmiala ) | |
|
| |
| Předmět: Re: Knihy a literatura 07.10.07 12:52 | |
| Aha no, ale Drizztovi se líbí královna města Stříbroluní, taková čarodějka, takže asi smůla ale už vim koho myslíš, ale myslim, že to by asi nebyl Drizztův typ To už bych si ho možná líp představila s elfkou z mýho avataru | |
|
| |
ZikyOrias Lovec srdcí
| Předmět: Re: Knihy a literatura 07.10.07 13:21 | |
| Leia: Hele, a když máme knížky a simpříběhy, proč neudělat téma na Vlastní příběhy? Každej by psal svůj příběh, kterej někde četl, nebo viděl v televizi... Nebo by si ho mohl vymyslet, nebo upravit. Já osobně příběhy píšu často a ráda, jenže je nikde nemůžu uveřejnit... Já bych do toho šla... Tak co ty na to Lei? | |
|
| |
Luana Spolehlivý učitel
| Předmět: Re: Knihy a literatura 07.10.07 13:27 | |
| Je veľa fór, zameraných čiste na takéto príbehy ... ja viem minimálne o troch. | |
|
| |
Sponsored content
| Předmět: Re: Knihy a literatura | |
| |
|
| |
| Knihy a literatura | |
|