| Knihy a literatura | |
|
+9smilie911 Luisa Bebe_95 Nicole -pipa- KontraIda Leia Skywalker Me-myska Luana 13 posters |
|
Autor | Zpráva |
---|
Luana Spolehlivý učitel
Poeet p?íspivku : 1842 Age : 32 Registration date : 04. 01. 07
| Předmět: Knihy a literatura 07.02.07 19:54 | |
| Tak ma napadá ... Čo práve čítate ? Máte typy na nejaké dobré knihy ?Ja som začítaná do Prachettovej Stráže! Stráže! Škoda veľmi obkecávať, Prachett je proste skvelý autor a jeho knihy takisto EDIT LEIA : Pište cokoliv o knihách, literatůře jako takové a i o tomto tématu, vše co máte na srdci
Naposledy upravil dne 24.05.07 18:54, celkově upraveno 2 krát | |
|
| |
Me-myska Nehorázný přítel
Poeet p?íspivku : 2636 Age : 35 Registration date : 30. 12. 06
| Předmět: Re: Knihy a literatura 07.02.07 21:46 | |
| - Luana napsal:
- Tak ma napadá ... Čo práve čítate ? Máte typy na nejaké dobré knihy ?
Ja som začítaná do Prachettovej Stráže! Stráže! Škoda veľmi obkecávať, Prachett je proste skvelý autor a jeho knihy takisto Jo tak tohle čte muj přítel taky já čtu sice taky fantasy, ale z trochu jinýho soudku :) momentálně mam všechno přečteno a čekam až vyjdou další kusy ale nejvíc se mi líbí knihy Warcraftu hlavně od R. A. Knaaka i s těma ostatníma, i když to už píšou jiný autoři, stejně je to pěkný :) pak dále DragonRealm, opět od Knaaka a pak se mi taky moc líbil Eragon a Eldest, už se těšim na další díly těchto knih :heard: a samozřejmě pak dívčí romány, nejvíc od L. Lanczové | |
|
| |
| Předmět: Re: Knihy a literatura 10.02.07 12:36 | |
| Tak sem právě zjistila, že nemam dočtený knížky Letopisy Narnie, tak zase od včerejška večer čtuuu juchuuu ale stejnak se těšim pořád na ty knihy, co by měli vyjít, douvam že to už bude brzo | |
|
| |
Luana Spolehlivý učitel
| Předmět: Re: Knihy a literatura 10.02.07 12:46 | |
| Narniu mám veľmi rada, aj keď som posledný diel stále nečítala, proste je to asi najkrajšia rozprávka - hovorte si čo chcete, ja ju budem vždy brať ako rozprávku, aj keď nie pre to, že rozprávky mnohí berú ako niečo pre malé deti, rozprávky sú podľa mňa o niečom inom - aká sa mi dostala do ruky | |
|
| |
| Předmět: Re: Knihy a literatura 10.02.07 12:50 | |
| - Luana napsal:
- Narniu mám veľmi rada, aj keď som posledný diel stále nečítala, proste je to asi najkrajšia rozprávka - hovorte si čo chcete, ja ju budem vždy brať ako rozprávku, aj keď nie pre to, že rozprávky mnohí berú ako niečo pre malé deti, rozprávky sú podľa mňa o niečom inom - aká sa mi dostala do ruky
Jj, mě se to taky líbí :): ale ostatně, jako pohádku pro malý děti nazvaly i Harryho Pottera a přitom je to taky moc dobrej příběh!!! ale jako poslední díl nazývanej Princ dvojí krve, protože je to ke konci docela... krvák ale je to docela smutný... sem zvědavá na další pokračování, kéž by ale byly i další... | |
|
| |
Luana Spolehlivý učitel
| Předmět: Re: Knihy a literatura 10.02.07 12:59 | |
| - Me-myska napsal:
- Luana napsal:
- Narniu mám veľmi rada, aj keď som posledný diel stále nečítala, proste je to asi najkrajšia rozprávka - hovorte si čo chcete, ja ju budem vždy brať ako rozprávku, aj keď nie pre to, že rozprávky mnohí berú ako niečo pre malé deti, rozprávky sú podľa mňa o niečom inom - aká sa mi dostala do ruky
Jj, mě se to taky líbí :): ale ostatně, jako pohádku pro malý děti nazvaly i Harryho Pottera a přitom je to taky moc dobrej příběh!!! ale jako poslední díl nazývanej Princ dvojí krve, protože je to ke konci docela... krvák ale je to docela smutný... sem zvědavá na další pokračování, kéž by ale byly i další... Aj tak, nič nemá na Dobšinského ľudové rozprávky ... to sú ... no ... krvavé horory Nie som si istá, či sa niečo, kde sa pomaly na každej strane, vylupujú oči, trhajú hlavy, varia ľudia, zvery trhajú ľudí, sestry sa zabíjajú džbánom dá považovať za rozprávky | |
|
| |
| Předmět: Re: Knihy a literatura 10.02.07 13:07 | |
| Fuj, já horory nemam ráda | |
|
| |
Luana Spolehlivý učitel
| Předmět: Re: Knihy a literatura 10.02.07 13:13 | |
| | |
|
| |
| Předmět: Re: Knihy a literatura 10.02.07 13:17 | |
| Jj, fantasy tak miluju :heard: ale na druhou stranu sem já zase dost vybíravá musim v těch knížkách prostě mít draky, elfy, trpaslíky, čaroděje (popř. orky, trolly, nemrtvý, gnomy - viz Warcraft ) a taky nějakou tu magii aby se mi to fakt hodně líbilo :exelent: | |
|
| |
Luana Spolehlivý učitel
| |
| |
Leia Skywalker Admin
Poeet p?íspivku : 3176 Age : 31 Registration date : 22. 12. 06
| Předmět: Re: Knihy a literatura 18.02.07 17:23 | |
| Já znám celkem dobré fantazie knihy : Harry Potter Pán Prstenů Narnie Trpaslíci Osudové kameny Eragon | |
|
| |
Luana Spolehlivý učitel
| Předmět: Re: Knihy a literatura 18.02.07 18:19 | |
| - Leia napsal:
- Narnie
Moja obľúbená rozprávková séria - Leia napsal:
- Osudové kameny
Kamene osudu by Flavia Bujor ? Kedysi som na ne písala recenziu, až na pár drobností som skončila vetou : Flavia, klaniam sa. - Leia napsal:
- Eragon
Kto ukradne nápad od jedného človeka je plagiátor, kto od viacerých, je výskumník - bohužiaľ, hoci je Eragon dosť chytľavo napísaný, je až príliž povykrádaný a jednoduchý; jediné pozitívum vidím vo vzťahu človek+drak, aj keď sa mi zdá, že aj ten som už niekde videla Ja jednoznačne na pomyselný vrchol vynášam Tolkiena, Le Guinovú, Sapkowského a Prechetta. Mám čo-to načítané, a veľa diel mi ušlo, tým pádom nie som žiadny odborník, ale diela od nich sú nezabudnuteľné ... | |
|
| |
| Předmět: Re: Knihy a literatura 20.02.07 21:35 | |
| Neznáte náhodou někoho, kdo by měl knihu Diablo - Dědictví krve?? (Diablo je i hra) | |
|
| |
| Předmět: Re: Knihy a literatura 20.02.07 21:37 | |
| | |
|
| |
KontraIda Impozantní magnát
Poeet p?íspivku : 572 Age : 33 Registration date : 10. 02. 07
| Předmět: Re: Knihy a literatura 24.02.07 15:36 | |
| Tak vidím, že všichni máte rádi fantasy. Já raději opravdovější věci. Ale takovej Tolkien. To je klasika. Hobita jsem poprvé přečetla v devíti, Pána prstenů o 2 roky později a se Silmarillionem jsem začala hned po PéPéčku. Stále mám nejradši Hobita. To je prostě taková milá pohádka, že se k ní nemůže člověk nevracet. Nic jiného jsem ze žánru fantasy ani nečetla. | |
|
| |
Luana Spolehlivý učitel
| Předmět: Re: Knihy a literatura 24.02.07 15:44 | |
| No, ja prečítam všetko, ale taký román od Steelovej mi nikdy neprinesie také potešenie, ako fantastika | |
|
| |
Leia Skywalker Admin
| Předmět: Re: Knihy a literatura 24.02.07 15:51 | |
| Zrovna jsem asi po páté dočetla všechny Harry Pottery. Miluju četbu!!!!!!!! Pořád čtu. Vedu si i svůj zápisník přečtených knih, je jich tam teprve 61, ale zkusím napravit Teď se pouštím do celé ságy Narnie | |
|
| |
KontraIda Impozantní magnát
Poeet p?íspivku : 572 Age : 33 Registration date : 10. 02. 07
| Předmět: Re: Knihy a literatura 26.02.07 19:51 | |
| - Luana napsal:
- No, ja prečítam všetko, ale taký román od Steelovej mi nikdy neprinesie také potešenie, ako fantastika
Brr, tak zrovna u Steelový to chápu. Myslela jsem něco jiného. Ať už humoristického nebo vážného. Dokonce občas čtu poezii, ale pšt! Teď jsem dočetla Allana Edgara Poa, ten se dost blíží fantasy. | |
|
| |
Leia Skywalker Admin
| Předmět: Re: Knihy a literatura 26.02.07 20:01 | |
| To se nemáš za co stydět Ido, klidně jsi to měla dát i velkým, vždyť to je krásný něco takovýho číst :kuk: | |
|
| |
Luana Spolehlivý učitel
| Předmět: Re: Knihy a literatura 26.02.07 20:39 | |
| Ja som sa nikdy nedostala ku poézii Obdivujem všetkých, čo ju čítajú, ja tak maximálne báseň v učebnici na literatúre. Potom sa ju musíme učiť No ale čo, také Mor ho ! bola skvelá báseň, a po Hviezdoslavovi bolo niečo, čo sa rýmuje skvelé čítanie | |
|
| |
| Předmět: Re: Knihy a literatura 01.03.07 17:40 | |
| Tak sem si včera koupila knížku z Forgotten Realms - Magický krystal (Planina ledového větru) už mam zase nějakou fantasy doufam, že to bude opravdu tak dobrý, jak se povídá Jinak, zrovna dneska před chvílí sem dočetla hrozně moc smutnou knížku je to teda dívčí román, jmenuje se Hra na lásku a napsala to Zuzana Francková, i sem si u toho zabrečela ke konci | |
|
| |
Leia Skywalker Admin
| Předmět: Re: Knihy a literatura 01.03.07 18:41 | |
| Taky se hodně často u knížek rozbrečím Když zemřel Sirius nebo Brumbál, bylo mi prostě hrozně a plakala jsem | |
|
| |
Luana Spolehlivý učitel
| Předmět: Re: Knihy a literatura 01.03.07 18:42 | |
| - Me-myska napsal:
- Forgotten Realms - Magický krystal (Planina ledového větru)
Heh, síce to nemá s knihami veľa spoločné, ale práve dohrávam Baldurs Gate II a pustila som sa aj do Icewind Dale II (No ... pokiaľ nechápete, obe zmienené hry sa odohrávajú vo Forgotten Realms ) | |
|
| |
Luana Spolehlivý učitel
| Předmět: Re: Knihy a literatura 19.03.07 17:43 | |
| Dočítala som práve Dcéru čarodejníc, a hoci je to od A po Z rozprávka, môžem iba odporučiť | |
|
| |
| Předmět: Re: Knihy a literatura 19.03.07 20:18 | |
| To Luana: o čem to je?? ale myslim, že už v knižní tísni nebudu, páč sem si sehnala 3 díly Diabla, včetně toho prvního, co že veleúspěch a další knížky vyjdou, takže pohoda | |
|
| |
Sponsored content
| Předmět: Re: Knihy a literatura | |
| |
|
| |
| Knihy a literatura | |
|