| Příběhová debata | |
|
+5KontraIda Me-myska -pipa- Luana Leia Skywalker 9 posters |
|
Autor | Zpráva |
---|
-pipa- Dlouholetá osobnost
Poeet p?íspivku : 1045 Age : 28 Localisation : dalekoooooo Registration date : 22. 03. 07
| Předmět: Re: Příběhová debata 29.06.07 17:29 | |
| | |
|
| |
Luana Spolehlivý učitel
Poeet p?íspivku : 1842 Age : 32 Registration date : 04. 01. 07
| Předmět: Re: Příběhová debata 29.06.07 18:34 | |
| Vo všetkom súhlasím s Leiou a dodávam, že u mňa po pár dieloch nastal stav, kedy som dokázala doslova "variť z vody" a vymyslieť príbeh z hrania, čiže som nič neplánovala dopredu | |
|
| |
Me-myska Nehorázný přítel
Poeet p?íspivku : 2636 Age : 35 Registration date : 30. 12. 06
| Předmět: Re: Příběhová debata 29.06.07 19:00 | |
| Tak to bude napínavý | |
|
| |
Leia Skywalker Admin
Poeet p?íspivku : 3176 Age : 31 Registration date : 22. 12. 06
| Předmět: Re: Příběhová debata 30.06.07 12:47 | |
| Já to taky tak někdy dělám Lu. | |
|
| |
| |
| |
Leia Skywalker Admin
| Předmět: Re: Příběhová debata 12.07.07 18:38 | |
| Trochu se mi to všechno honí v hlavě. Přemýšlela jsem a rozhodla se ještě otevřít (už jsem asi otravná, ale je to důležité) téma z mými příběhy. Jak tak čtu příběhy na The Sims 2, jsou delší a pokračují dalšími životními zážitky, jenže jestli chcete, abych něco takového napsala i já, a já bych moooc ráda, bude tu pár podmínek. Proč??? Bohužel máme pomalý PC a strašně špatně vstřebal uložené rodiny jako jsou i příběhové. Nemůžu pořádně fotit, vždy je to o nervy a je tu spousta dalších věcí, jako že se mi to často sekne, fotky se mi vůbec neoběví, zvláštní, pořád u stejných rodin z minulé hry Samozřejmě v příběhu Tajemmství Lásky budu pojračovat, o tom se nebudeme bavit, Osudy ještě opravdu nevím, protože jeden příběh takhle přežívat, no prosím, ale dva Ale chci vám oznámit, že mé díly nebudou dosahovat dalekého konce. V příhodných situacích příběh ukončím. Je mi to líto, že budou kratší, ale jiné východisko nevidím. Chci napsat příběhy, s kterými byste prožívali i vy delší dobu a které by dosahovali většího počtu stran, vy byste postavy znali a soucítili s nimi. Já hlavně doufám, že si to zkusíte představit a že mě pochopíte, není to pro mě lehké, protože už jsem se o tom několikrát bavila, ale chci to s vámi probrat Nejspíš přemýšlím nad nejhorší možností, ale nejvystižnější mé situaci. Ukončit Osudy A Tajemství přeci jen vydržet ještě nějakou dobu, protože už je delší a teď napínavé. Ale bude samozřejmě kratší než bych si přála | |
|
| |
Luana Spolehlivý učitel
| Předmět: Re: Příběhová debata 12.07.07 19:39 | |
| Takže sa vyjadrím a pôjdem porade. Možno to bude trochu dlhšie, ale snáď sa od témy príliš nevzdialim.
Pred časom (8 mesiacov) som bežne hrala na oveľa slabšom počítači, nemal dostatočne silnú grafickú kartu a ramka bola na TS podpriemerná. Nafotiť niečo v takomto stave dalo zabrať - aj keď som nemala takmer žiadne downloady a grafické efekty na minimum, už len samotné vbehnutie do rodiny trvalo nie menej ako 20 minút. Také obyčajné stlačenie C a počkanie si na ten oný "záblesk blesku" trvalo pokojne aj minútu a často fotky ani nevznikli.
Určite nemáš až tak zúfalú situáciu, ako vtedy ja, ale ak by som sa sama rozhodovala, či v domácnosti, kde sa nedá poriadne hrať fotiť príbeh, bola by som na hrane.
Akúsi túžbu ohľadom viacstranového príbehu s krásnymi charaktermi mám aj ja - v tomto ohľade mi je obrovským vzorom jeden krásny generačný príbeh, ktorého tieňu by som sa chcela aspoň priblížiť - ale vykryštalizovať v simských - viac-menej - komiksových príbehoch dobré postavy, do ktorých sa čitateľ vžije nie je záležitosťou pár dielov, čo som okúsila na vlastnej koži. A zase sa treba vrátiť späť : má cenu trápiť sa v nehrateľnej hre ?
Možno by som sa priklonila k možnosti pokračovať v Tajomstve - ktoré ma podľa mňa zápletku a postavy oveľa viac rozpitvané (ospravedlňujem sa, nenapadlo ma vhodné synonymum) a doviesť ho aspoň do provizórneho konca. Možno (určite) si mala naplánované zápletky - ja ich pri Alexinom príbehu mám až do konca, až do finálneho dielu - ale príbeh je pekný a dobrý už teraz, takže by som dokončila nahryznuté a - pokiaľ je to teda s uloženou parcelou skutočne zúfalé - príbeh ukončila. ALE - rozlúčiť sa s príbehovými postavami zrejme nebude také jednoduché, čo je ďalší protichodný fakt, pretože si s nimi iste vžitá.
Čím sa dostávam opäť na začiatok - je to na tebe a ja ti s tým veľmi radiť nemôžem. Buď dôstojne skončíš s týmito príbehmi, s ktorými ako sama píšeš "je to o nervy a je tu spousta dalších věcí" a začneš nové, alebo sa budeš s hrou moriť ďalej.
Toľko odo mňa. | |
|
| |
| Předmět: Re: Příběhová debata 12.07.07 20:36 | |
| Mno, Lu to napsala myslim dost obsáhle ale přesně akorát co se týká mě... já bych se ráda dozvěděla i jak to bude v osudech.. Leii prosim, nemohla bys to aspoň dopsat a poslat to sem jestli to fakt budeš chtít zrušit?? já sem tem příběh začala mít moc ráda už na začátku, a sem hrozně zvědavá na konec, hlodalo by to ve mně pořád kdyby si ho zrušila možná je to dokonce teď i muj favorit u tvých dvou příbězích tim samozřejmě nechci říct že sou Osudy špatný, to vůbec ne, sou taky moc dobrý!! ale prostě si nedokážu představit, že bys ukončila jeden z nich a já nevěděla jak to skončí nebo je ještě jedna možnost, přerušit jeden z těch příběhů, dokončit jeden a pak se k tomu druhýmu za čas vrátit... ale jestli to nejde, tak prosiiiim, aspoň o to dopsání, i kdyby to mělo bejt bez fotek, stejně vim kdo se jak jmenuje a když bude jasný kdo co řiká v přímý řeči, nevidim v tom problém tak to promysli a dyž tak písni | |
|
| |
Leia Skywalker Admin
| Předmět: Re: Příběhová debata 12.07.07 21:07 | |
| Děkuji za rady. Tajemství určitě důstojně zakončím, to už jsem říkala a pár dílů určitě ještě vydržím a vytvořím!!! Teď by to prostě nešlo zrušit Když už mám příběh zrušit tak s koncem! Jestli jde o osudy, tam jsem měla také hooodně obsáhlí obsah, ale vloudily se tyto hrozné problémy Tam se to zkusím taky nějak vyřešit. Jestli jste četli některé příběhy na The Sims 2, tak hodně z nich jsou lehce (i hodně, ale to nechci) zrychlené. Příští díl ještě nebude tímto případem, ale další už ano. Takže určitě to nějak zrychlím, ale dopíšu!!! Mě to tak hrozně mrzí, tohle nemám ráda, když mám krásně rozepsaný příběh a takhle se to smele Tak snad vám to v budoucnu nahradím, nějakým, s kterým se mi snad nic nestane | |
|
| |
| Předmět: Re: Příběhová debata 12.07.07 21:45 | |
| V pohodě, hlavně když se dozvíme konec, moc se mi líbí jak to píšeš, odsuzovat tě nebudu | |
|
| |
Leia Skywalker Admin
| Předmět: Re: Příběhová debata 13.07.07 6:39 | |
| Tak dobře, konečně mám klid na duši ´Konečně s vaší pomocí rozhodnuto. Jinak mi držte palce, protože budeme přeinstalovávat PC, celou hru jsem překopírovala na server, takže si to pak překopčím zpět, hlavně, aby to fungovalo! | |
|
| |
| |
| |
Luana Spolehlivý učitel
| Předmět: Re: Příběhová debata 23.07.07 21:18 | |
| Pri písaní ďalšieho dielu do Walkerovcov som zistila, že mi do zase ide príliš rýchlo Tým pádom nemyslím, že by sa v jedno diele stali štyri roky univerzitného štúdia, to nie ... ale vychádza mi to strašne podivne Potrebovala by som ešte niekoho, lebo striedať iba dve rodiny je skutočne príliš rýchle. Preto vás žiadam o malé strpenie. Zatiaľ mám nafotených 486 fotiek, z ktorých sa ale približne pätina do príbehu nedostane. Celá generácia Petra-Michael-Sofia je rozohraná trošku slabšie, ako by som chcela. Napríklad epizódy ohľadom Michaela, ktoré budú teraz nasledovať by som potrebovala nutne predĺžiť, lebo to bude pripadať uponáhľané. Osobne sa viac teším na generáciu druhú - prezradím že Joana-Daniel-Lily-Alena/Marek - kde to mám premyslené omnoho lepšie, ako som to mala tu. Však uvidíte, pri ďalších dieloch by som skutočne nutne potrebovala vsuvky, ktoré bohužiaľ ... nemám. Nebudem sa za každú cenu ponáhľať ku ďalšej genrácii, všetko pôjde podľa plánu. Ale až teraz vidím, čo mi tam všetko chýba. Takže vás pri čítaní Walkerovcov týmto prosím o malé strpenie nad prílišnou uponáhľanosťou a "nedotiahnutím" charakterov | |
|
| |
| Předmět: Re: Příběhová debata 24.07.07 18:33 | |
| To nevadí, stejně se těšim ale ještě víc se těšim na tu druhou generaci, jak si nalákala | |
|
| |
KontraIda Impozantní magnát
Poeet p?íspivku : 572 Age : 33 Registration date : 10. 02. 07
| Předmět: Re: Příběhová debata 25.07.07 12:58 | |
| přesně! Šup, šup, taky se dost těšim. (a současný stav charakterů (to je pitomý vyjádření) mi přijde zajimavý) | |
|
| |
| Předmět: Re: Příběhová debata 25.07.07 17:42 | |
| Jj, mě taky, ale sem fakt zvědavá, jaký přijde vylepšení druhý generace | |
|
| |
Luana Spolehlivý učitel
| Předmět: Re: Příběhová debata 27.07.07 20:13 | |
| Nemyslela som si, že sa ku tomu v dohľadnej dobe dokopem, ale O´Harovci na 80 % hotový Ešte sa tak dostať do hry a dofotiť to Normálne mám radosť, že som to konečne napísala. Aj keď ten príbeh sa mi začína vymykať z kontroly Nič nie je ta, ako som si plánovala | |
|
| |
| Předmět: Re: Příběhová debata 28.07.07 9:16 | |
| | |
|
| |
Luana Spolehlivý učitel
| Předmět: Re: Příběhová debata 15.08.07 10:31 | |
| - smilie911 napsal:
- Já psala jednou příběh na jiný forum, vždycky jsem si ho napsala na nečisto na papír a do pc jsem to stejnak přepsala úplně jinak!
Navrhujem pokračovať tu. Ja som si neuveriteľne zvykla písať na papier (na PC teda problém nemám, už celkom dobre zvládam aj písanie bez pozerania sa na klávesnicu ...), jediný problém je, že si musím kupovať masové zásoby pier, pretože pri mojom tempe žiadne dlho nevydrží Najlepšie sú také tenké modré prepisky, predávajú ich u nás 10 za dvanásť korún ... eee ... fajn, späť Tiež prepisujem v podstate úplne inak, lebo väčšinu prehadzujem, dopĺňam, vyškrtávam, ale píšem tak pre to, lebo na papier zachytím viac vnemov a nič ma nerozptyľuje, viac si uvedomujem, čo vlastne píšem. Ale myslím, že toto záleží na každom jedincovi, či píše na PC alebo nie, mne však papier vyhovuje viac | |
|
| |
Leia Skywalker Admin
| Předmět: Re: Příběhová debata 16.08.07 19:35 | |
| Ach, jsem to líná! Nějak se mi teď nechce do psaní mých příběhů. ale má to důvody Ale určitě je dopíšu. Tajemství lásky se vlastně blíží ke konci a Osudy dopíšu nějakým zajímavým pojetím, aby byl krátký a zároveň dlouhý. No však mě chápete Jinak do Archivů dám jenom Tajemství, ale Osudy ne, protože to nestojí za to. Jinak až dopíšu oba příběhy a budu mít klid, přijde nový příběh, který ještě nemá název a nic vám prozrazovat nebudu. Ale myslím, že bude stát za to. Mám napsaný už jeden díl a opravdu se v tom topím, protože jsem ho dělala jak dlouho. Chci, aby jste pak měli počtěníčko. Fotky chci taky kvalitní, a budou velké a upravené. I prostředí udělám co nejlepší. Doufám, že až příjde bude se vám líbit. Mám toho už namyšlené fůry á vše promyšlené daleko a pořádně. Ale bude to trvat - 1. Až dokončím oba příběhy 2. Musím mít ke kvalitnímu focení ještě prostředky a vyřešené případy u nás doma. Ale vy to vydržíte. | |
|
| |
Luana Spolehlivý učitel
| Předmět: Re: Příběhová debata 16.08.07 19:38 | |
| Som rada, že si začala zase písať | |
|
| |
Leia Skywalker Admin
| Předmět: Re: Příběhová debata 16.08.07 19:45 | |
| Myslíš ten nový nebo ty staré? Ty staré dopíši hlavně pro vás a pro vaše potěšení, protože vím, že je máte rádi a to je pro mě odměnou Ten nový píšu jak pro vás tak i zároveň pro sebe, píšu ráda a hlavně jsem šťastná, že píšu pro někoho | |
|
| |
Luana Spolehlivý učitel
| Předmět: Re: Příběhová debata 16.08.07 19:48 | |
| V podstate som myslela oboje, pre mňa bolo vždy napísať niečo nové po dlhšom čase ako začať písať znovu ... | |
|
| |
| Předmět: Re: Příběhová debata 17.08.07 17:44 | |
| To Leia: jo určitě Osudy i Tajemství lásky dopiš!!!! a už sem zvědavá na novej příběh jak řikáš, že už promýšlíš | |
|
| |
smilie911 Autorita
Poeet p?íspivku : 366 Age : 31 Localisation : ČR, near Brno Registration date : 15. 06. 07
| Předmět: Re: Příběhová debata 18.08.07 13:43 | |
| Hele jen takovej dotaz.Můžu napsat kriminální příběhy?? Totiž nenašla jsem žádná pravidla pro psaní příběhů.. jen že jsou tam vraždy a tak.. | |
|
| |
Sponsored content
| Předmět: Re: Příběhová debata | |
| |
|
| |
| Příběhová debata | |
|