| Filmy, seríály a vše kolem nich | |
|
+10ZikyOrias Nicole smilie911 Bebe_95 Luisa KontraIda -pipa- Leia Skywalker Luana Me-myska 14 posters |
|
Autor | Zpráva |
---|
Me-myska Nehorázný přítel
Poeet p?íspivku : 2636 Age : 35 Registration date : 30. 12. 06
| Předmět: Re: Filmy, seríály a vše kolem nich 11.07.07 13:51 | |
| | |
|
| |
Leia Skywalker Admin
Poeet p?íspivku : 3176 Age : 31 Registration date : 22. 12. 06
| Předmět: Re: Filmy, seríály a vše kolem nich 11.07.07 15:55 | |
| Viděla jsem reklamu, ona bude pomáhat tomu klukovi (kuchařovi), je to ten film? | |
|
| |
| Předmět: Re: Filmy, seríály a vše kolem nich 11.07.07 16:09 | |
| Jj, přesně tak | |
|
| |
Luana Spolehlivý učitel
Poeet p?íspivku : 1842 Age : 31 Registration date : 04. 01. 07
| Předmět: Re: Filmy, seríály a vše kolem nich 17.07.07 21:13 | |
| Na Jojke beží každý utorok Lost, takže kukám Pravdepodobne odvysielajú obe série a potom plynulo nadviažu na tretiu. Ešte som nemala možnosť ju vidieť, takže sa teším EDIT : už to neplatí, preložili to z normálneho vysielacieho času na jednu v noci | |
|
| |
Leia Skywalker Admin
| Předmět: Re: Filmy, seríály a vše kolem nich 18.07.07 10:47 | |
| To je velké přeložení | |
|
| |
Luana Spolehlivý učitel
| Předmět: Re: Filmy, seríály a vše kolem nich 18.07.07 13:10 | |
| Odvysielajú 4 časti a potom to preložia ! | |
|
| |
KontraIda Impozantní magnát
Poeet p?íspivku : 572 Age : 33 Registration date : 10. 02. 07
| Předmět: Re: Filmy, seríály a vše kolem nich 20.07.07 19:57 | |
| - Luana napsal:
- Odvysielajú 4 časti a potom to preložia !
Asi malá sledovanost. Taky mě to vždycky naštve. Nejprve se do něčeho zakoukám a pak to hoděj na nějakou (pro mě) naprosto šílenou hodinu. | |
|
| |
| Předmět: Re: Filmy, seríály a vše kolem nich 20.07.07 21:52 | |
| Já sem v Lostech v předstihu, protože to sleduju na netu, akorát přes prázdniny nevysílaj jak Lost, tak ani Heroes, tak si budu muset počkat na další díly až v září ale skončilo to nějak divně... ale Heroes se naopak rozjíždějí | |
|
| |
| |
| |
Leia Skywalker Admin
| Předmět: Re: Filmy, seríály a vše kolem nich 07.08.07 17:03 | |
| | |
|
| |
-pipa- Dlouholetá osobnost
Poeet p?íspivku : 1045 Age : 28 Localisation : dalekoooooo Registration date : 22. 03. 07
| Předmět: Re: Filmy, seríály a vše kolem nich 07.08.07 23:14 | |
| videli ste niekto film italské prázdniny? | |
|
| |
| Předmět: Re: Filmy, seríály a vše kolem nich 08.08.07 20:13 | |
| pipa: Bohužel ne. O čem to je? Leia: Mně se moc nelíbil Me-myska: Simpsni jsou absolutně boží, doufám, že ste si je náležitě užili. | |
|
| |
smilie911 Autorita
Poeet p?íspivku : 366 Age : 31 Localisation : ČR, near Brno Registration date : 15. 06. 07
| Předmět: Re: Filmy, seríály a vše kolem nich 08.08.07 20:45 | |
| | |
|
| |
| Předmět: Re: Filmy, seríály a vše kolem nich 09.08.07 14:24 | |
| Já sem Italský prázdniny viděla ale už je to dřív Jinak já sem taky byla v kině na Harrym Potterovi 5 bylo to dobrýýýý a Simpsny sme si užili dobře možná ještě pudeme na Transformers | |
|
| |
smilie911 Autorita
Poeet p?íspivku : 366 Age : 31 Localisation : ČR, near Brno Registration date : 15. 06. 07
| Předmět: Re: Filmy, seríály a vše kolem nich 09.08.07 15:33 | |
| Italský prázdniny jsou hezký,ale já moc nemusím Hilary ... ale jinak hezký..[size=x-small](dvakrát hezký,ale toho si nevšímejte)[/size] | |
|
| |
smilie911 Autorita
| Předmět: Re: Filmy, seríály a vše kolem nich 09.08.07 15:34 | |
| Jak vidím tak vymetáš jeden filmík za druhým Me-mysko! | |
|
| |
Luana Spolehlivý učitel
| Předmět: Re: Filmy, seríály a vše kolem nich 09.08.07 22:06 | |
| Ani jeden z tých filmov u nás ešte nebol, oba prídu až tesne na konci mesiaca. Ale chystám sa na oba | |
|
| |
-pipa- Dlouholetá osobnost
Poeet p?íspivku : 1045 Age : 28 Localisation : dalekoooooo Registration date : 22. 03. 07
| Předmět: Re: Filmy, seríály a vše kolem nich 10.08.07 0:36 | |
| - KontraIda napsal:
- pipa: Bohužel ne. O čem to je?
Leia: Mně se moc nelíbil Me-myska: Simpsni jsou absolutně boží, doufám, že ste si je náležitě užili. nebudem to tu moc rozpisovať kedže opisovať filmi moc neviem ale ked sa chceš dozvedieť viac http://film.osobnosti.cz/italske-prazdniny.php | |
|
| |
Leia Skywalker Admin
| Předmět: Re: Filmy, seríály a vše kolem nich 10.08.07 9:31 | |
| TYHLE Italský prázdniny jsem neviděla. Jsou ještě jedny, ty jsou ale úplně super. Jsou trochub starší, ale ne moc Jinak si neodpustím přednášku!!! NECHÁPU CO S VÁMA JE, HARRY POTTER BYL NAPROSTO ÚŽASNEJ, NEJLEPŠÍ ZE VŠECH. KDYŽ NĚCO VYNECHALI, ČLOVĚK TO NĚJAK NEPOSTRÁDAL A SKVĚLE TO NAHRADILI NĚKTERÝMI DODATKY. TAKY PĚKNĚ SPOJILI SCÉNY A POSTAVY. PODLE MĚ TO BYLO NAPROSTO SUPER, NA TO, ŽE JE 5 NEJDELŠÍ KNIHA. To bude vše a opovažte se ještě něco proti tomu filmu říct Ne dělám si srandu. Ale fakt vás nepochopím | |
|
| |
smilie911 Autorita
| Předmět: Re: Filmy, seríály a vše kolem nich 10.08.07 15:41 | |
| Leii,já ti nic nevyčítám, ale pár věcí tam opravdu chybělo.. například FAMFRPÁL... (nebo jak se to píše. ) a ten hodně - těšila jsem se na Ronovy brankářské schopnosti a na písničku "Weasley je náš král" taky jsem se těšila na Lenčin Lví klobouk... | |
|
| |
Luana Spolehlivý učitel
| Předmět: Re: Filmy, seríály a vše kolem nich 10.08.07 16:23 | |
| Awwww ... vidieť tak Lunu v jej úžasnom klobúku ... škoda, že ju v 6. určite nenechajú komentovať zápas ... Luna is the best | |
|
| |
Leia Skywalker Admin
| Předmět: Re: Filmy, seríály a vše kolem nich 11.08.07 11:01 | |
| Luna je úžasná. A jsem ráda, že ji říkáte Luna, protože- dejme tomu, že Medek přeložil Láskorádová i když to je Lovegoodová, dejme tomu, ale Luna je prostě samostatný jméno a Lenka je úplně jiný jméno To mě opravdu naštvalo!!!! Jinak tak trochu přemýšlejte, jak by tam asi ten famfrpál strčili, když je to ta nejobjemnější kniha a je tom hromada informací a důležitých pasaží. Famfrpál je jen takový dodatek té knihy! Tak si to stačí uvědomit, oni jinak ani jednat nemohli. Člověku to sice chybí, ale opravdu by to tam nestrčili bez toho, aby museli vystřihnout opravdu důležité momenty | |
|
| |
Luana Spolehlivý učitel
| Předmět: Re: Filmy, seríály a vše kolem nich 11.08.07 12:14 | |
| Ten bude v šestke, niekde som čítala, že je to potvrdené A Lune hovorím Luna z jedného dôvodu - naša prekladateľka bola lenivá a nechala väčšinu názvov v originále (keď sa organizoval rozhovor prostredníctvom HP webov a pýtala som sa jej na to, prečo neprekladala, hoci by mohla aj keď už boli nejaké veci pred tým preložené od inej prekladateľky, dostala som úžasne vyhýbavú odpoveď ...) Ale Luna Lovegoodová je úžasné meno A hlavne - Luna je predsa básnický výraz pre mesiac a pre postavu jej formátu sa to meno dokonale hodí
Naposledy upravil dne 11.08.07 12:16, celkově upraveno 1 krát | |
|
| |
| Předmět: Re: Filmy, seríály a vše kolem nich 11.08.07 12:15 | |
| Náhodou! Přeložení jména "Lovegood" jako "Láskorád" mi přijde docela dobré. Taky jsem dlouho přemýšlela, proč Medek jména postav překládá. A došla jsem k jednoduchému závěru - chce se prostě příblížit čtenáři. Já už to moc neocenim, celýho Pottera jsem přečetla teprve nedávno. Předtím jsem přečetla už hodně knížek od anglicky i jinak mluvících autorů. Na cizí jména jsem zvyklá. Ale pro takové děti... Vzpomínám si, když jsem asi v osmi četla Lassie se vrací (naprosto úžasnej příběh). jméno hlavního hrdiny - Joe - jsem sotva věděla jak vyslovit. Celý příběh mi přišel takový vzdálený a o ničem. A u jména Luna je vysvětlení, proč ho Medek takto přeložil, ještě jednodušší. Totiž přezdívka "Střelenka". Jak by jí asi měl česky říkat, kdyby ji ponechal Lunu? Střeluna? Nevím, jak její přezdívka zní v originále, ale "lunacy" znamená šílenství. To samé je ještě víc patrné u přeložení Voldemortova pravého jména. Ve druhé knížce, tuším, z něj Tom Raddle přesmyčkou udělá v české knížce "Já, Lord Voldemort" nebo jak to. V angličtinmě to je, myslím, "I'm Lord Voldemort". Písmenka J a A se s I a M poněkud liší... Odpuste tuhle moji bláznivou teorii. Ale nemohla jsem si pomoct. | |
|
| |
Luana Spolehlivý učitel
| Předmět: Re: Filmy, seríály a vše kolem nich 11.08.07 12:19 | |
| Do prešmyčky som nikdy nejak nerýpala, aj mi ju máme zmenenú, a síce z Marvolo na Tom Marvoloso Riddle. V originále je jej prezývka Loony. EDIT : eee ... pokiaľ to chápeš tak, že rýpem do vášho prekladu, za mozkomorov (? tak ?) alebo Havraspár a Mrzimor by som vraždila | |
|
| |
Sponsored content
| Předmět: Re: Filmy, seríály a vše kolem nich | |
| |
|
| |
| Filmy, seríály a vše kolem nich | |
|