Sim - Line
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Forum o The Sims, zde můžete mluvit o všem ohledně The Sims 1, 2 a 3. Najdete tu plno rad, cheatů, návodů a když nás bude více tak plno soutěží a příběhů.

PříjemPříjem  PortálPortál  HledatHledat  Latest imagesLatest images  RegistraceRegistrace  Přihlášení  

Knihy a literatura

Goto down 
+9
smilie911
Luisa
Bebe_95
Nicole
-pipa-
KontraIda
Leia Skywalker
Me-myska
Luana
13 posters
Jdi na stránku : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10, 11, 12  Next
AutorZpráva
KontraIda
Impozantní magnát
KontraIda

Poeet p?íspivku : 572
Registration date : 10. 02. 07

Knihy a literatura - Stránka 5 Empty
PříspěvekPředmět: Re: Knihy a literatura   Knihy a literatura - Stránka 5 Empty23.05.07 23:50

Luana: Já se taky vždycky v organice ztrácela, proti anorganice mi přišla děsně nelogická. Takže mi přijde lehčí to, co berem teď, než to, co sme brali v kvartě. No, uvidíš. Souhlasím
Návrat nahoru Goto down
Luana
Spolehlivý učitel
Luana

Poeet p?íspivku : 1842
Registration date : 04. 01. 07

PříspěvekPředmět: Re: Knihy a literatura   Knihy a literatura - Stránka 5 Empty24.05.07 10:39

Uf, vďaka Souhlasím Tohoročná chémia mi od polroka pekne lezie na nervy.
Btw, v utorok som si písala ťahák na písomku, a ako tak písmenko po písmenku píšem, napísala som pali.do.rak.mot a zarazila som sa, lebo v zošite znela celá veta palivo pre raketoré motyky Mám záchvat smíchu! Čo som pre pánajána na tej hodine, keď som tie poznámky stvárala, keď som napísala raketové motyky namiesto raketové motory ??? Neviem Mám záchvat smíchu! Mám záchvat smíchu!
No a teraz stále dookola čítam sloh na slovenčinu na tému Charakteristika literárnej postavy - Scarlett O´Harová a už neviem, čo tam dať, aby to bolo dlhšie. Buď sa do limitu nezmestím vôbec, alebo sa doň vôbec ani nedostanem. Blbé slohovky Nadávám!!!
Návrat nahoru Goto down
http://www.luanasims.wz.cz/
Leia Skywalker
Admin
Leia Skywalker

Poeet p?íspivku : 3176
Registration date : 22. 12. 06

PříspěvekPředmět: Re: Knihy a literatura   Knihy a literatura - Stránka 5 Empty24.05.07 16:46

Kdo změnil název skupiny!!! Nadávám!!!
Návrat nahoru Goto down
https://simline.catsboard.com
KontraIda
Impozantní magnát
KontraIda

PříspěvekPředmět: Re: Knihy a literatura   Knihy a literatura - Stránka 5 Empty24.05.07 17:44

Slohovky jsou naprosto bombové, zvlášť charakteristika. Červenám se... Ale už aby byly prázdniny. Konečně zas čas na milovaný knížky. Poslední dobou je dost zanedbávám.
Návrat nahoru Goto down
Nicole
Impozantní magnát
Nicole

Poeet p?íspivku : 560
Registration date : 26. 01. 07

PříspěvekPředmět: Re: Knihy a literatura   Knihy a literatura - Stránka 5 Empty24.05.07 18:49

Já teď momentálně čtu povinnou četbu. Fausta Protestuji Fakt hrůza, po třech stránkách nemám ponětí o čem jsem četla. Jinak slohovky jsou bomba, ale asi až od té doby, co sem z nich nějakým záhadným způsobem začala dostávat jedničky Směji se
Návrat nahoru Goto down
Luana
Spolehlivý učitel
Luana

PříspěvekPředmět: Re: Knihy a literatura   Knihy a literatura - Stránka 5 Empty24.05.07 18:53

Leia napsal:
Kdo změnil název skupiny!!! Nadávám!!!

To Knihy na Čo práve čítate ? Až tak veľmi ti to vadí ??
Návrat nahoru Goto down
Leia Skywalker
Admin
Leia Skywalker

PříspěvekPředmět: Re: Knihy a literatura   Knihy a literatura - Stránka 5 Empty24.05.07 20:31

Ale ne Směji se
LAe prostě knihy jsou lepšie Já nic, já muzikant
Návrat nahoru Goto down
Luana
Spolehlivý učitel
Luana

PříspěvekPředmět: Re: Knihy a literatura   Knihy a literatura - Stránka 5 Empty24.05.07 21:13

Vzdávam to. Nenávidím slohy Zamítnuto! Hlavne tie opisové, ja proste opisy písať neviem, grrrrr ... Toto je pravdepodobne najbiednejší sloh, aký som kedy zosmolila, už vidím tú trojku, fňuk !

Hlavnou hrdinkou románu Margaret Mitchellovej Odviate vetrom – alebo tiež Sever proti juhu – je Scarlett Katie O´Harová. Na pozadí jej príbehu sa odohráva americká občianska vojna, a to od príprav až po trpké dôsledky prehry.
Scarlett nebola krásna, ale mala zaujímavú tvár s ostrou bradou a hustými čiernymi obrvami.
Vlasy boli čierne a oči bledozelené – búrlivé, svojvoľné a prekypujúce životom. Jej pleť bola takmer snehobiela, ako bolo v tých časoch u dám zvykom. Tiež bola veľmi štíhla a vyzerala vždy očarujúco a pôvabne, vďaka čomu mala množstvo ctiteľov, ktorí sa predháňali, aby jej mohli lichotiť.
V hĺbke duše sa Scarlett vždy chcela podobať na svoju pokojnú a láskavú matku, ktorá jej bola vzorom správania a mravov, ale prevážila jej búrlivá povaha.
Zo Scarlett vyrástlo do seba zahľadené, márnivé a panovačné dievča. Robila veci unáhlene, bez ohľadu na dôsledky a tak, aby z toho mala prospech hlavne ona.
Bola lenivá, nechcela ťažko pracovať, iba sa pekne obliekať a zabávať sa. Taktiež bola namyslená, no nezniesla, keď ju ľudia ľutovali.
Po tom, ako jej zomreli rodičia, sa Scarlett zmenila. Po mesiacoch chudoby a biedy sa pre ňu najdôležitejšou hodnotou stali peniaze. Neváhala sa dokonca z vypočítavosti vydať, aby ich získala. Stala sa tvrdou a nepríjemnou, išla za svojim cieľom, podstúpiac čokoľvek. Ľudia ju pre jej správanie odsúdili a ona nikdy nič neurobila pre to, aby svoju povesť napravila. V duchu sa nad nich povyšovala a smiala sa im.

A ešte ku tomu nemám ani záver Mám slzy nakrajíčku
Návrat nahoru Goto down
KontraIda
Impozantní magnát
KontraIda

PříspěvekPředmět: Re: Knihy a literatura   Knihy a literatura - Stránka 5 Empty24.05.07 21:31

Nejsem sice odborník a příliš tomu nerozumím. Taky jsem nečetla Sever proti Jihu. Tedy nemůžu se asi moc vyjadřovat. Přesto. Zkuz to napsat v přítomnym čase. Ač se jedná jasně o minulost, přítomnost je přirozenější. Hlavní hrdinka v románu je a né byla. Taky jsi příliš konkrétní. Vzpomeň si na nějakou scénku z knihy, která tu její vlastnost potvrzuje. Popiš, jak se zachovala vlastními slovy. Přídavná jména označující vlastnost si nech až jako dovysvětlující nebo až si nebudeš dál vědět rady.

Edit: Ten poslední odstavec se mi líbí
Návrat nahoru Goto down
Luana
Spolehlivý učitel
Luana

PříspěvekPředmět: Re: Knihy a literatura   Knihy a literatura - Stránka 5 Empty24.05.07 21:43

Ďakujem veľmi za rady, potrebujem to prepísať a už nemám energiu premýšľať ... Mám slzy nakrajíčku

EDIT : a pokiaľ nebudeš mať dva týždne čo robiť, odporúčam si Sever proti juhu / Odviate vetrom prečítať. Autorka majstrovsky vykreslila postavy, všetky do jednej, a je to úžasné čítanie :heard:
Návrat nahoru Goto down
KontraIda
Impozantní magnát
KontraIda

PříspěvekPředmět: Re: Knihy a literatura   Knihy a literatura - Stránka 5 Empty26.05.07 10:13

Jasný, při další cestě do knihovny aspoň budu vědět co hodit do košíku.

Btw. taky bych teď měla psát charakteristiku. A taky se s tím dost trápím. Červenám se...
Návrat nahoru Goto down
Luana
Spolehlivý učitel
Luana

PříspěvekPředmět: Re: Knihy a literatura   Knihy a literatura - Stránka 5 Empty26.05.07 11:18

Len sa potom nenechaj odradiť začiatkom Chichotám se Do istej doby som zívala od nudy, alebo nahlas nadávala Scarlett, čo si to o sebe myslí, ale potom ma to chytilo a nepustilo až do konca Lol Proste kniha, ktorá môže začiatkom niektorých ľudí odradiť Já nic, já muzikant
Btw, brutálne prepísala som tú charakteristiku, niečo som vymazala, prepísala, dopnila a nakoniec to nedopadlo zle. Ale ja opisy proste rada nemám, rozprávanie s prvkami opisu som mala zachvíľku, ale opis samotný je ako za trest Směji se
Koho si si vybrala na charakteristiku, ak sa smiem spýtať ? Červenám se...
Návrat nahoru Goto down
KontraIda
Impozantní magnát
KontraIda

PříspěvekPředmět: Re: Knihy a literatura   Knihy a literatura - Stránka 5 Empty26.05.07 16:59

Jsem už zvyklá. Několik knížek jsem kvůli tomu zatratila (např. HP, to teď čtu nebo spíš hltám. Konečně vím, co na těhle knížkách všichni viděj). Přísáhám, že se začátkem nějak přelouskám a zbytek přečtu. :):

Jseš s tím spokojená? Tak to je hlavní. Pak se nezapomeň svěřit se známkou. Souhlasím Docela mě to zajimá.

Smíš. Ale nedozvíš se nic zajimavýho. Protože to nejhorší na tom celém je, že já vůbec nevím koho. V pondělí to mám odevzdat. Takže mi mozek parádně šrotuje. Chvílemi si říkám, že naší češtinářce se asi "náhodou" něco stane, protože vymyslela tak stupidní téma na charakteristiku. Pak si ale zas uvědomím, že většína mejch spolužáků to už má napsaný. Tudíž problém je asi ve mně. A teď jsem asi trochu dost OT. Červenám se...
Návrat nahoru Goto down
Luana
Spolehlivý učitel
Luana

PříspěvekPředmět: Re: Knihy a literatura   Knihy a literatura - Stránka 5 Empty26.05.07 17:06

Prvé tri kapitoly sú (pre toho, kto to číta prvý krát) des a hrôza. Aj mne to tak pripadalo ale zatla som, ža to dočítam a niekde okolo stej strany ma to chytilo a do dvoch dní som to aj dočítala.

Keď porovnám to, čo som písala sem a to, čo som odovzdala, tak o 200 % lepšie Jsem frajer (to odovzdané, teda Souhlasím) Známku by som typla tak na 2, za opisy/charakteristiky som nikdy nedostala lepšie ako 2 Já nic, já muzikant
Návrat nahoru Goto down
Luana
Spolehlivý učitel
Luana

PříspěvekPředmět: Re: Knihy a literatura   Knihy a literatura - Stránka 5 Empty08.06.07 18:24

Práve som dočítala Húrinove deti. Neviem, ako v Česku, ale i nás to vyšlo už deň po vydaní vo svete. Pre neznalých, je to jedno z Tolkienových diel dokončené jeho synom a rozpráva úžasný príbeh o prekliatych deťoch Túrin a Niënor Souhlasím
Návrat nahoru Goto down
Me-myska
Nehorázný přítel
Me-myska

Poeet p?íspivku : 2636
Registration date : 30. 12. 06

PříspěvekPředmět: Re: Knihy a literatura   Knihy a literatura - Stránka 5 Empty08.06.07 18:38

Aha, Tolkien, tak to asi nebude nic pro mě Červenám se...
Návrat nahoru Goto down
Leia Skywalker
Admin
Leia Skywalker

PříspěvekPředmět: Re: Knihy a literatura   Knihy a literatura - Stránka 5 Empty08.06.07 19:25

Já slyšela od Tolkiena ještě o Příběhy ze Čarodějné země nebo tak nějak a Silmalirion - šíleně komplikovaná kniha Neuvěřitelné... ale úžasná, jako on to má vše tak promyšlený.
Ale SIlmarilion bych asi nepřečetla prej, že je tam třeba 30 jmen na jedné straně. To říkal brácha Souhlasím
Návrat nahoru Goto down
Me-myska
Nehorázný přítel
Me-myska

PříspěvekPředmět: Re: Knihy a literatura   Knihy a literatura - Stránka 5 Empty22.06.07 21:57

Mamka mi dneska přinesla nově vydanou knížku od Lenky Lanczové - Náhradní pric, zní to podle popisku zajímavě, to sem celá zvědavá Já nic, já muzikant ovšem kazí mi to fakt, že nejspíš budu muset přečíst aspoň nějakou knížku z povinný četby, aby se neřeklo, že mam samý obsahy Já nic, já muzikant něco musim doopravdy přečíst, každopádně 21 knížek ze 25 - 30 nestihnu, ale co se dá dělat Červenám se...
Návrat nahoru Goto down
KontraIda
Impozantní magnát
KontraIda

PříspěvekPředmět: Re: Knihy a literatura   Knihy a literatura - Stránka 5 Empty25.06.07 16:41

Leia: Silmalirion je úžasná knížka. Akorát trochu moc zhuštěná. Pokud to nechceš číst celý, tak doporučuju kapitolu o Túrinu Turambarovi (omlouvám se, pokud mu prnim jméno). To je pak ještě docele dobře rozepsaný v Nedokončenejch příbězích. Pak ještě ta o Tuorovi. Opět v Nedokončejch příbězích. Tuor se mi zrovna tam hrozně. A když už jsem u NP, tak se prostě nemůžu nezmínit o Erendis (tuším, že i jí prznim jméno). Docela hustej příběh - aspoň mě zaujal.

To není všechno, ale teď si honem nevzpomenu, co se mi tam ještě líbilo.
Návrat nahoru Goto down
Leia Skywalker
Admin
Leia Skywalker

PříspěvekPředmět: Re: Knihy a literatura   Knihy a literatura - Stránka 5 Empty25.06.07 19:37

Jo, Silmalirion chci opravdu někdy zkusit přečíst a po kouskách číst nedokážu, takže budu odsouzena to přečíst celý Vííš?

Teďka, ale čttu Dick Francise!!!!!!!
Prostě úúúžasssnééé detektivnky! :kuk: :kuk: :kuk: Klasika!
Všem doporučuju! Dřív se mi to číst nechtělo, ale pak jsem zkusila Drahý čas (doporučuju si přečíst jako 1) a už jsem se od těch knížek neodtrhla. Sem tam se začtu na 2 hodiny, když je mám teda volný musí být prázdniny Jsem jako anděl
Teď jsem, ale dlouho číst nemohla, takže jsem teprve u 4 knížky, ale první tři jsem přečetla v prvním a půl týdnu Chichotám se
Návrat nahoru Goto down
Luana
Spolehlivý učitel
Luana

PříspěvekPředmět: Re: Knihy a literatura   Knihy a literatura - Stránka 5 Empty25.06.07 19:38

KontraIda napsal:
Leia: Silmalirion je úžasná knížka. Akorát trochu moc zhuštěná. Pokud to nechceš číst celý, tak doporučuju kapitolu o Túrinu Turambarovi (omlouvám se, pokud mu prnim jméno). To je pak ještě docele dobře rozepsaný v Nedokončenejch příbězích. Pak ještě ta o Tuorovi. Opět v Nedokončejch příbězích. Tuor se mi zrovna tam hrozně. A když už jsem u NP, tak se prostě nemůžu nezmínit o Erendis (tuším, že i jí prznim jméno). Docela hustej příběh - aspoň mě zaujal.

To není všechno, ale teď si honem nevzpomenu, co se mi tam ještě líbilo.

Ja som sa teda ku Silmalirionu nikdy v podstate nedostala na tak dlhý čas, aby som sa doň mohla začítať. Ale tento konktétny príbeh o Túrinovi som čítala v Húrinových deťoch, je to dosť ... tragické, a to v pravom slova zmysle ...
Návrat nahoru Goto down
KontraIda
Impozantní magnát
KontraIda

PříspěvekPředmět: Re: Knihy a literatura   Knihy a literatura - Stránka 5 Empty27.06.07 17:50

Jo, to bude ono. Ale mě se vždycky bůhví proč líbil. Červenám se...
Návrat nahoru Goto down
Me-myska
Nehorázný přítel
Me-myska

PříspěvekPředmět: Re: Knihy a literatura   Knihy a literatura - Stránka 5 Empty27.06.07 18:10

Mno já trochu narušim vaší debatu o Silmalirionu, protože momentálně čtu Náhradní princ od Lenky Lanczové a je to fakt skvělá knížka, moc se mi to líbí, a je to dokonce přesně z tohodle období Lol holka 17 let na sportovním gymlu na konci třeťáku, přesně jako já akorát s tim rozdílem, že mě už 18 bylo, takže zajímavý počtení, když čtu kapitoly s názvama podle těchto dní, co právě probíhají Lol takže to doporučuju Obdivuji tě!
Návrat nahoru Goto down
Leia Skywalker
Admin
Leia Skywalker

PříspěvekPředmět: Re: Knihy a literatura   Knihy a literatura - Stránka 5 Empty27.06.07 18:11

To díky moc!
Člověk se tu doví mnoho typů Já nic, já muzikant
Mohlo by to být opravdu zajímavý. A kolik to má dílů? Nebo je to jen jedna kniha?
Návrat nahoru Goto down
Me-myska
Nehorázný přítel
Me-myska

PříspěvekPředmět: Re: Knihy a literatura   Knihy a literatura - Stránka 5 Empty27.06.07 18:22

Lanczová má jenom hodně málo knížek na díly, většina je samostatných, nenavazujou na sebe Souhlasím
Návrat nahoru Goto down
Sponsored content

PříspěvekPředmět: Re: Knihy a literatura   Knihy a literatura - Stránka 5 Empty

Návrat nahoru Goto down

Knihy a literatura
Strana 5 z 12Jdi na stránku : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10, 11, 12  Next

Povolení tohoto fóra:Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Sim - Line :: Ostatní :: Literatura-
Přejdi na: