| Knihy a literatura | |
|
+9smilie911 Luisa Bebe_95 Nicole -pipa- KontraIda Leia Skywalker Me-myska Luana 13 posters |
|
Autor | Zpráva |
---|
KontraIda Impozantní magnát
Poeet p?íspivku : 572 Age : 33 Registration date : 10. 02. 07
| Předmět: Re: Knihy a literatura 23.05.07 23:50 | |
| Luana: Já se taky vždycky v organice ztrácela, proti anorganice mi přišla děsně nelogická. Takže mi přijde lehčí to, co berem teď, než to, co sme brali v kvartě. No, uvidíš. | |
|
| |
Luana Spolehlivý učitel
Poeet p?íspivku : 1842 Age : 31 Registration date : 04. 01. 07
| Předmět: Re: Knihy a literatura 24.05.07 10:39 | |
| Uf, vďaka Tohoročná chémia mi od polroka pekne lezie na nervy. Btw, v utorok som si písala ťahák na písomku, a ako tak písmenko po písmenku píšem, napísala som pali.do.rak.mot a zarazila som sa, lebo v zošite znela celá veta palivo pre raketoré motyky Čo som pre pánajána na tej hodine, keď som tie poznámky stvárala, keď som napísala raketové motyky namiesto raketové motory ??? Neviem No a teraz stále dookola čítam sloh na slovenčinu na tému Charakteristika literárnej postavy - Scarlett O´Harová a už neviem, čo tam dať, aby to bolo dlhšie. Buď sa do limitu nezmestím vôbec, alebo sa doň vôbec ani nedostanem. Blbé slohovky | |
|
| |
Leia Skywalker Admin
Poeet p?íspivku : 3176 Age : 31 Registration date : 22. 12. 06
| Předmět: Re: Knihy a literatura 24.05.07 16:46 | |
| Kdo změnil název skupiny!!! | |
|
| |
| Předmět: Re: Knihy a literatura 24.05.07 17:44 | |
| Slohovky jsou naprosto bombové, zvlášť charakteristika. Ale už aby byly prázdniny. Konečně zas čas na milovaný knížky. Poslední dobou je dost zanedbávám. | |
|
| |
Nicole Impozantní magnát
Poeet p?íspivku : 560 Age : 33 Registration date : 26. 01. 07
| Předmět: Re: Knihy a literatura 24.05.07 18:49 | |
| Já teď momentálně čtu povinnou četbu. Fausta Fakt hrůza, po třech stránkách nemám ponětí o čem jsem četla. Jinak slohovky jsou bomba, ale asi až od té doby, co sem z nich nějakým záhadným způsobem začala dostávat jedničky | |
|
| |
Luana Spolehlivý učitel
| Předmět: Re: Knihy a literatura 24.05.07 18:53 | |
| - Leia napsal:
- Kdo změnil název skupiny!!!
To Knihy na Čo práve čítate ? Až tak veľmi ti to vadí ?? | |
|
| |
Leia Skywalker Admin
| Předmět: Re: Knihy a literatura 24.05.07 20:31 | |
| Ale ne LAe prostě knihy jsou lepšie | |
|
| |
Luana Spolehlivý učitel
| Předmět: Re: Knihy a literatura 24.05.07 21:13 | |
| Vzdávam to. Nenávidím slohy Hlavne tie opisové, ja proste opisy písať neviem, grrrrr ... Toto je pravdepodobne najbiednejší sloh, aký som kedy zosmolila, už vidím tú trojku, fňuk ! Hlavnou hrdinkou románu Margaret Mitchellovej Odviate vetrom – alebo tiež Sever proti juhu – je Scarlett Katie O´Harová. Na pozadí jej príbehu sa odohráva americká občianska vojna, a to od príprav až po trpké dôsledky prehry. Scarlett nebola krásna, ale mala zaujímavú tvár s ostrou bradou a hustými čiernymi obrvami. Vlasy boli čierne a oči bledozelené – búrlivé, svojvoľné a prekypujúce životom. Jej pleť bola takmer snehobiela, ako bolo v tých časoch u dám zvykom. Tiež bola veľmi štíhla a vyzerala vždy očarujúco a pôvabne, vďaka čomu mala množstvo ctiteľov, ktorí sa predháňali, aby jej mohli lichotiť. V hĺbke duše sa Scarlett vždy chcela podobať na svoju pokojnú a láskavú matku, ktorá jej bola vzorom správania a mravov, ale prevážila jej búrlivá povaha. Zo Scarlett vyrástlo do seba zahľadené, márnivé a panovačné dievča. Robila veci unáhlene, bez ohľadu na dôsledky a tak, aby z toho mala prospech hlavne ona. Bola lenivá, nechcela ťažko pracovať, iba sa pekne obliekať a zabávať sa. Taktiež bola namyslená, no nezniesla, keď ju ľudia ľutovali. Po tom, ako jej zomreli rodičia, sa Scarlett zmenila. Po mesiacoch chudoby a biedy sa pre ňu najdôležitejšou hodnotou stali peniaze. Neváhala sa dokonca z vypočítavosti vydať, aby ich získala. Stala sa tvrdou a nepríjemnou, išla za svojim cieľom, podstúpiac čokoľvek. Ľudia ju pre jej správanie odsúdili a ona nikdy nič neurobila pre to, aby svoju povesť napravila. V duchu sa nad nich povyšovala a smiala sa im. A ešte ku tomu nemám ani záver | |
|
| |
| Předmět: Re: Knihy a literatura 24.05.07 21:31 | |
| Nejsem sice odborník a příliš tomu nerozumím. Taky jsem nečetla Sever proti Jihu. Tedy nemůžu se asi moc vyjadřovat. Přesto. Zkuz to napsat v přítomnym čase. Ač se jedná jasně o minulost, přítomnost je přirozenější. Hlavní hrdinka v románu je a né byla. Taky jsi příliš konkrétní. Vzpomeň si na nějakou scénku z knihy, která tu její vlastnost potvrzuje. Popiš, jak se zachovala vlastními slovy. Přídavná jména označující vlastnost si nech až jako dovysvětlující nebo až si nebudeš dál vědět rady.
Edit: Ten poslední odstavec se mi líbí | |
|
| |
Luana Spolehlivý učitel
| Předmět: Re: Knihy a literatura 24.05.07 21:43 | |
| Ďakujem veľmi za rady, potrebujem to prepísať a už nemám energiu premýšľať ... EDIT : a pokiaľ nebudeš mať dva týždne čo robiť, odporúčam si Sever proti juhu / Odviate vetrom prečítať. Autorka majstrovsky vykreslila postavy, všetky do jednej, a je to úžasné čítanie :heard: | |
|
| |
| Předmět: Re: Knihy a literatura 26.05.07 10:13 | |
| Jasný, při další cestě do knihovny aspoň budu vědět co hodit do košíku. Btw. taky bych teď měla psát charakteristiku. A taky se s tím dost trápím. | |
|
| |
Luana Spolehlivý učitel
| Předmět: Re: Knihy a literatura 26.05.07 11:18 | |
| Len sa potom nenechaj odradiť začiatkom Do istej doby som zívala od nudy, alebo nahlas nadávala Scarlett, čo si to o sebe myslí, ale potom ma to chytilo a nepustilo až do konca Proste kniha, ktorá môže začiatkom niektorých ľudí odradiť Btw, brutálne prepísala som tú charakteristiku, niečo som vymazala, prepísala, dopnila a nakoniec to nedopadlo zle. Ale ja opisy proste rada nemám, rozprávanie s prvkami opisu som mala zachvíľku, ale opis samotný je ako za trest Koho si si vybrala na charakteristiku, ak sa smiem spýtať ? | |
|
| |
| Předmět: Re: Knihy a literatura 26.05.07 16:59 | |
| Jsem už zvyklá. Několik knížek jsem kvůli tomu zatratila (např. HP, to teď čtu nebo spíš hltám. Konečně vím, co na těhle knížkách všichni viděj). Přísáhám, že se začátkem nějak přelouskám a zbytek přečtu. :): Jseš s tím spokojená? Tak to je hlavní. Pak se nezapomeň svěřit se známkou. Docela mě to zajimá. Smíš. Ale nedozvíš se nic zajimavýho. Protože to nejhorší na tom celém je, že já vůbec nevím koho. V pondělí to mám odevzdat. Takže mi mozek parádně šrotuje. Chvílemi si říkám, že naší češtinářce se asi "náhodou" něco stane, protože vymyslela tak stupidní téma na charakteristiku. Pak si ale zas uvědomím, že většína mejch spolužáků to už má napsaný. Tudíž problém je asi ve mně. A teď jsem asi trochu dost OT. | |
|
| |
Luana Spolehlivý učitel
| Předmět: Re: Knihy a literatura 26.05.07 17:06 | |
| Prvé tri kapitoly sú (pre toho, kto to číta prvý krát) des a hrôza. Aj mne to tak pripadalo ale zatla som, ža to dočítam a niekde okolo stej strany ma to chytilo a do dvoch dní som to aj dočítala. Keď porovnám to, čo som písala sem a to, čo som odovzdala, tak o 200 % lepšie (to odovzdané, teda ) Známku by som typla tak na 2, za opisy/charakteristiky som nikdy nedostala lepšie ako 2 | |
|
| |
Luana Spolehlivý učitel
| Předmět: Re: Knihy a literatura 08.06.07 18:24 | |
| Práve som dočítala Húrinove deti. Neviem, ako v Česku, ale i nás to vyšlo už deň po vydaní vo svete. Pre neznalých, je to jedno z Tolkienových diel dokončené jeho synom a rozpráva úžasný príbeh o prekliatych deťoch Túrin a Niënor | |
|
| |
Me-myska Nehorázný přítel
Poeet p?íspivku : 2636 Age : 35 Registration date : 30. 12. 06
| Předmět: Re: Knihy a literatura 08.06.07 18:38 | |
| Aha, Tolkien, tak to asi nebude nic pro mě | |
|
| |
Leia Skywalker Admin
| Předmět: Re: Knihy a literatura 08.06.07 19:25 | |
| Já slyšela od Tolkiena ještě o Příběhy ze Čarodějné země nebo tak nějak a Silmalirion - šíleně komplikovaná kniha ale úžasná, jako on to má vše tak promyšlený. Ale SIlmarilion bych asi nepřečetla prej, že je tam třeba 30 jmen na jedné straně. To říkal brácha | |
|
| |
| Předmět: Re: Knihy a literatura 22.06.07 21:57 | |
| Mamka mi dneska přinesla nově vydanou knížku od Lenky Lanczové - Náhradní pric, zní to podle popisku zajímavě, to sem celá zvědavá ovšem kazí mi to fakt, že nejspíš budu muset přečíst aspoň nějakou knížku z povinný četby, aby se neřeklo, že mam samý obsahy něco musim doopravdy přečíst, každopádně 21 knížek ze 25 - 30 nestihnu, ale co se dá dělat | |
|
| |
| Předmět: Re: Knihy a literatura 25.06.07 16:41 | |
| Leia: Silmalirion je úžasná knížka. Akorát trochu moc zhuštěná. Pokud to nechceš číst celý, tak doporučuju kapitolu o Túrinu Turambarovi (omlouvám se, pokud mu prnim jméno). To je pak ještě docele dobře rozepsaný v Nedokončenejch příbězích. Pak ještě ta o Tuorovi. Opět v Nedokončejch příbězích. Tuor se mi zrovna tam hrozně. A když už jsem u NP, tak se prostě nemůžu nezmínit o Erendis (tuším, že i jí prznim jméno). Docela hustej příběh - aspoň mě zaujal.
To není všechno, ale teď si honem nevzpomenu, co se mi tam ještě líbilo. | |
|
| |
Leia Skywalker Admin
| Předmět: Re: Knihy a literatura 25.06.07 19:37 | |
| Jo, Silmalirion chci opravdu někdy zkusit přečíst a po kouskách číst nedokážu, takže budu odsouzena to přečíst celý Teďka, ale čttu Dick Francise!!!!!!! Prostě úúúžasssnééé detektivnky! :kuk: :kuk: :kuk: Klasika! Všem doporučuju! Dřív se mi to číst nechtělo, ale pak jsem zkusila Drahý čas (doporučuju si přečíst jako 1) a už jsem se od těch knížek neodtrhla. Sem tam se začtu na 2 hodiny, když je mám teda volný musí být prázdniny Teď jsem, ale dlouho číst nemohla, takže jsem teprve u 4 knížky, ale první tři jsem přečetla v prvním a půl týdnu | |
|
| |
Luana Spolehlivý učitel
| Předmět: Re: Knihy a literatura 25.06.07 19:38 | |
| - KontraIda napsal:
- Leia: Silmalirion je úžasná knížka. Akorát trochu moc zhuštěná. Pokud to nechceš číst celý, tak doporučuju kapitolu o Túrinu Turambarovi (omlouvám se, pokud mu prnim jméno). To je pak ještě docele dobře rozepsaný v Nedokončenejch příbězích. Pak ještě ta o Tuorovi. Opět v Nedokončejch příbězích. Tuor se mi zrovna tam hrozně. A když už jsem u NP, tak se prostě nemůžu nezmínit o Erendis (tuším, že i jí prznim jméno). Docela hustej příběh - aspoň mě zaujal.
To není všechno, ale teď si honem nevzpomenu, co se mi tam ještě líbilo. Ja som sa teda ku Silmalirionu nikdy v podstate nedostala na tak dlhý čas, aby som sa doň mohla začítať. Ale tento konktétny príbeh o Túrinovi som čítala v Húrinových deťoch, je to dosť ... tragické, a to v pravom slova zmysle ... | |
|
| |
| Předmět: Re: Knihy a literatura 27.06.07 17:50 | |
| Jo, to bude ono. Ale mě se vždycky bůhví proč líbil. | |
|
| |
| Předmět: Re: Knihy a literatura 27.06.07 18:10 | |
| Mno já trochu narušim vaší debatu o Silmalirionu, protože momentálně čtu Náhradní princ od Lenky Lanczové a je to fakt skvělá knížka, moc se mi to líbí, a je to dokonce přesně z tohodle období holka 17 let na sportovním gymlu na konci třeťáku, přesně jako já akorát s tim rozdílem, že mě už 18 bylo, takže zajímavý počtení, když čtu kapitoly s názvama podle těchto dní, co právě probíhají takže to doporučuju | |
|
| |
Leia Skywalker Admin
| Předmět: Re: Knihy a literatura 27.06.07 18:11 | |
| To díky moc! Člověk se tu doví mnoho typů Mohlo by to být opravdu zajímavý. A kolik to má dílů? Nebo je to jen jedna kniha? | |
|
| |
| Předmět: Re: Knihy a literatura 27.06.07 18:22 | |
| Lanczová má jenom hodně málo knížek na díly, většina je samostatných, nenavazujou na sebe | |
|
| |
Sponsored content
| Předmět: Re: Knihy a literatura | |
| |
|
| |
| Knihy a literatura | |
|