| Denisina trápení i radosti | |
|
|
|
Autor | Zpráva |
---|
a.d.a Vážený občan
Poeet p?íspivku : 402 Age : 29 Registration date : 29. 12. 07
| Předmět: Denisina trápení i radosti 03.01.08 15:18 | |
| Úvod Tiše chodbami kráčela po prknech plných děr, vyhýbala se prasklinám, nikdo to nevěděl. Obešla plůtek dřevěný , spočítala si laťky pozorně všechny hladila, v hlavě však měla zmatky. Zkoušela čísla kouzelná, sčítala po desítkách ani ta čísla nezahnala samotu,úzkost a strach.Zrovna četla tuto ponurou básničku, když někdo zazvonil. ,,Nejsem doma," pomyslela si, ,,Já už tu nikdy nebudu, pro nikoho." Denisa se najednou rozbrečela. Byla doma sama a opravdu toho na ni bylo moc. Od té doby co jí její nejlepší kamarádka Sára podrazila a přebrala jejího kluka Tomáše, jí bylo včechno jedno. Kdysi byla nejoblíbenější holka ve třídě. Říkalo se, že i na škole a asi stále je, ale teď... Teď je najednou nic nemělo smysl. Za poslední měsíc se hodně změnila. Namyšlená holka s nosíkem nahoru byla tatam. Najednou tu byl někdo úplně jiný. Nikdo nevěděl čím to je, ale bylo to tak. Tamta Denisa první jednala a pak teprve přemýšlela, jestli bylo správné posmívat se slabší spolužačce. A tahle Denisa... byla jiná v mnoha věcech.... Zase ji někdo vyrušil z úvah. Zvonek. "Asi zase někdo chce abych někam šla" přemýšlela Denisa a šla teda otevřít. Za dveřmi stál Tomáš tak zase rovnou zavřela. ,, Denisko, Deni! Počkej, no tak otevři" zavolal Tom. ,,Ne, vypadni. Co tu chceš? Jdi za Sárou" odpověděla mu. ,,Deniso, chci se ti omluvit. Promiň prosím" zakňučel Tomáš. ,,Tak ses omluvil, můžeš zase jít. Vypadni," odpověděla klidně. ,,Prosím, otevři mi" zase zavolal. Denisa mu už neodpověděla, nemělo by to cenu. Po rozhovoru se zase rozbrečela. Tom byl tak hezký a bezbranný jak stál ve dveřích a ona měla chuť mu skočit kolem krku, ale nemohla. Bála se. Když ještě byli spolu, všichni říkali že to nebude klapat. Jí bylo 13 a mu 15. Chodí spolu i starší a klape jim to říkala si tehdy. Ale ona mu šanci dát nemohla. Tohle všechno se jí honilo hlavou, když usínala na gauči. Dlouho usnout nemohla, ale nakonec ji přemohlo vysílení. Ale její spánek nebyl klidný. Když přišli domů její rodiče našli ji na gauči, řekli si, že s tím musí něco dělat už se nemohli dál dívat jak si jejich holčička ničí zdraví a život. *********************************************************** tak pokud se někomu bude chtít to číst napište komenty...za chyby se omlouvám protože čeština a já prostě nejsme kamarádí
Naposledy upravil dne 03.01.08 17:57, celkově upraveno 2 krát | |
|
| |
Nicole Impozantní magnát
Poeet p?íspivku : 560 Age : 33 Registration date : 26. 01. 07
| Předmět: Re: Denisina trápení i radosti 03.01.08 16:34 | |
| Neškodilo by, kdyby sis to po sobě přečetla. Chybí ti čárky na místech, kde být prostě musí. Pak ta věta teoreticky nedává smysl. A dělej mezery za interpunkcí, vypadá to líp. | |
|
| |
a.d.a Vážený občan
| Předmět: Re: Denisina trápení i radosti 03.01.08 17:17 | |
| Nicole: pokusím se já to po sobě snažím se kontrolovat jenže tam nic nevydím...a nebýt brášky je jich tam ještě vím vždycky jen koukne přes rameno jak píšu a už jede kolik tam mám chyb....ale budu se víc snažit to opravit | |
|
| |
Luana Spolehlivý učitel
Poeet p?íspivku : 1842 Age : 32 Registration date : 04. 01. 07
| Předmět: Re: Denisina trápení i radosti 03.01.08 17:37 | |
| Zatiaľ sa nejako vyjadrovať nebudem, poznamenám len môj obľúbený príklad o používaní čiarok. Veta A : Ohľadom väzňa - prepustiť, nemožno popraviť. Veta B : Ohľadom väzňa - prepustiť nemožno, popraviť. Ale to je len post do vetra ... do príbehu sa zavŕtam, až ho bude viac | |
|
| |
a.d.a Vážený občan
| Předmět: Re: Denisina trápení i radosti 03.01.08 17:54 | |
| Takže za prvé děkuji a za druhé: pokusila sem se chybky opravit...teda opravovala je Niky a já to jen přepisovala,udělala sem mezery za čárkama a tečkama a poopravovala chyby doufám že sem na nic nezapomněla Díky Niky za pomoc sama bych u té opravy asi ztvrdla | |
|
| |
Nikca01 Vážený občan
Poeet p?íspivku : 436 Age : 31 Registration date : 24. 11. 07
| |
| |
a.d.a Vážený občan
| Předmět: Re: Denisina trápení i radosti 03.01.08 18:01 | |
| jj ale stejně mocky děkuji co bych si bez tebe počala?? | |
|
| |
Nikca01 Vážený občan
| |
| |
a.d.a Vážený občan
| Předmět: Re: Denisina trápení i radosti 03.01.08 18:07 | |
| a abych já nebyla OT tak já ti řeknu že ten tu bude během dneška možná zítřka protože už ho stejně na dvou forech mám tak to stačí skopčit...a pokusit se opravit chyby | |
|
| |
Leia Skywalker Admin
Poeet p?íspivku : 3176 Age : 31 Registration date : 22. 12. 06
| Předmět: Re: Denisina trápení i radosti 03.01.08 18:43 | |
| Kdybys chtěla, když se mi bude chtít, můžu i lehce poopravit pár věcí Ale jinak celkem hezké. Ale nemůžu si pomoci, umím si to představit dost i jako Sims příběh - vztahy Ale uvidíme dál | |
|
| |
a.d.a Vážený občan
| Předmět: Re: Denisina trápení i radosti 03.01.08 18:46 | |
| já taky ale nemám to the sims2 abych t tak mohla dělat...jinak děkuju a když se ti bude chtít klidně můžeš a byla bys moc hodná | |
|
| |
Anonymní Anonymní
| Předmět: Re: Denisina trápení i radosti 03.01.08 18:50 | |
| a.d.o no co napsat, tvůj příběh jsem už četl na amphoře, co dodat, prostě krása |
|
| |
a.d.a Vážený občan
| Předmět: Re: Denisina trápení i radosti 03.01.08 18:53 | |
| díky Mikene | |
|
| |
KontraIda Impozantní magnát
Poeet p?íspivku : 572 Age : 33 Registration date : 10. 02. 07
| Předmět: Re: Denisina trápení i radosti 03.01.08 19:04 | |
| Přes ty chybky, kterých tam ani není moc, píšeš moc hezky. Na další soudy počkám do dalšího dílu. | |
|
| |
Leia Skywalker Admin
| Předmět: Re: Denisina trápení i radosti 03.01.08 19:05 | |
| Jestli je to moc přeopravené, tak řekni, jinak to nebudu dlta Jinak je hloupost to, že jí je 13 a jemu 15, že je to problém. Takhle je to ten nejlepší věkový rozdíl Ale jinak fajn Těším na pokračování | |
|
| |
Luana Spolehlivý učitel
| Předmět: Re: Denisina trápení i radosti 03.01.08 19:07 | |
| OT : Keď si predstavím seba ako 13-ročnú, na starších chlapcov som sa bála čo i len pozrieť | |
|
| |
Anonymní Anonymní
| Předmět: Re: Denisina trápení i radosti 03.01.08 19:08 | |
| Spolužačce je taky třináct a chodí s šestnáctiletým klukem |
|
| |
Luana Spolehlivý učitel
| Předmět: Re: Denisina trápení i radosti 03.01.08 19:10 | |
| Nápodobne, 14 a randí s maturantom. 3-4 roky nie je takmer žiaden rozdiel | |
|
| |
KontraIda Impozantní magnát
Poeet p?íspivku : 572 Age : 33 Registration date : 10. 02. 07
| Předmět: Re: Denisina trápení i radosti 03.01.08 19:14 | |
| Lu, ve třinácti jsem na tom byla obdobně. Jaký rozdíl, prosímvás?V patnácti jsem randila s dvaadvacetiletym klukem. | |
|
| |
a.d.a Vážený občan
| Předmět: Re: Denisina trápení i radosti 03.01.08 19:18 | |
| já vím že problém to není ale já to tam dala protoře mě to taky říkaly že my dáá časem kopačky....a kopačky sem dala já mu:D ...tak já du na další dílek a když bude někde chyba tak mi o prosím řekněte děkuji | |
|
| |
a.d.a Vážený občan
| Předmět: Re: Denisina trápení i radosti 03.01.08 19:27 | |
| První díl-ve škole
Dneska začíná škola vzpomněla si Denisa ráno. Už se těšila aspoň nebude se svým zármutkem sama, ve škole se už o ni postarají, tam se snad nerozbrečí. Pohledem na hodinky zjistila že je čas vyrazit. Hned jak dorazila tak k ní přišla Sára.
,,Ahoj můžu s chvíli tebou mluvit?O samotě?" zeptala se
,,Ne" zněla Denisina odpověď.
,,Prosím" řekla na to Sára.
,,Nech mě být" odpověděla Daniela a otočila se k odchodu.
Vypadalo to že se Sára rozběhne za ní, ale rozmyslela si to. Místo toho za ní šli Daniela a Pavla její dvě věrné kamarádky a ptaly se co se stalo.
,,Nic,jenom mi Sára přebrala Toma"povzdychla si Denisa
,,Cože?" vyhrkly obě najednou.
,,Jak říkám" Denisa se už div nerozbrečela ale ovládla se.Naštěstí už zvonilo.Hned první hodinu jí jejich třídni učitel Macek dokonale vyrazil dech:
,,Dobrý den.Jak ste se měli o prázdninách?Doufám že dobře, protože v tomto roce na vás čeká hodně práce a bude málo času k odočinku" na chvíli se odmlčel,ale hned pokračoval ,,teď pár organizačních věcí:v minulém roce jsem byl mile překvapen tím že sem vás nechal sedět jak jste chtěli a ani ste nezlobily a nekecaly,takžejsem si nechal zasedací pořádek z minulého rokua tak teď budete sedět.Nějaké námitky?"
Nikdo nic nenamítal. Pro Denisu to bylo těžké. V minulém roce seděla se Sárou. Zbytek hodiny proběhl v klidu, další šoky se nekonaly aspoň pro Denisu ne. Protože ona už neposlouchala. O přestávce se tedy přestěhovala k Sáře. Nic jiného ji nezbývalo.Když se sehnula uviděla lísteče bylo na něm Sářiným písmem a její barvou napsáno: ,,Promiň,nech si to vysvětlit." ,,Ne nenechám" pomyslela si Denisa ale neřekla nic. V hodině se odtáhla co nejdál od Sáry, ale přeto slyšela jak něco píše. Pak jí to strčila. Denisa to zmuchlala a vyhodila to z okna. Nečetla to. Kdyby to přečetla hodně by to všemu pomohlo.Stálo tam: ,,Deniso,prosím přijď ve tři do parku.S Tomášem ti to vysvětlíme. Sára" ,,Proč jen to nečetla a nepřišla sem, všechno je jinak než si myslí, ale to ona neví. Kdyby četla v hádankách kolem sebe tak by se to dozvěděla a pokud si nezačne všímat okolního světa zůstane navždy v nevědomosti. Snad mě jednou vyslechne a odpustí." Toto a mnoho dalších věcí se honilo Sáře hlavou když Denisa nepřišla. Tomáš na tom byl podobně. A co dělala v tu chvíli Denisa? Seděla doma a brečela. Její rodiče přemýšleli jak ji donutit přestat brečet a začít jíst. Denisa jim hubla před očima.
,,Jak to mohla Sára udělat?" ptala se zrovna Pavla Daniely. Ale nikomu to nedávalo smysl, ani Denise ne. Kdyby tak všichni věděli jak to bylo.To by bylo překvapení. | |
|
| |
Nikca01 Vážený občan
| Předmět: Re: Denisina trápení i radosti 03.01.08 19:31 | |
| Pěkný...pěkně napínavý..chodák Denča | |
|
| |
Leia Skywalker Admin
| Předmět: Re: Denisina trápení i radosti 03.01.08 19:49 | |
| Já bych si to být Denčou přečetla. Kazí si život sama sobě. Opravdu pěkné, přečetla jsem jedním dechem | |
|
| |
a.d.a Vážený občan
| Předmět: Re: Denisina trápení i radosti 04.01.08 11:00 | |
| jojo přečíst by si to fakt měla,holky dík a zase děkuji Nkce která mi rychle než ste to přečetly vy řekla jaké tam mám chyby mno na Denču toho ještě čeká víc a bude nějakou dobu trvat než se zase bude usmívat...teda když už se bude usmívat tak jí to zasse zkazím,ale nic jsem neřekla | |
|
| |
a.d.a Vážený občan
| Předmět: Re: Denisina trápení i radosti 04.01.08 14:08 | |
| 2.Díl-Dohoda
Odpoledne přišli pro Denisu Pavla s Danielou. Prý jestli nechce jít ven. Chvilku přemýšlela,ale nakonec odpověděla takto: ,,Pokud vám nebude vadit moje nálada tak půjdu, ale první se obleču a nalíčím." Holky si dobře uvědomovaly její kruhy pod očima a bylo jim jí líto. A taky měly strach aby si něco neudělala. Denisina máma jim byla vděčná, taky měla o dceru strach. Jak byl velký to může vědět jenom mamka která dítěte která ho vychovala. Když byla Denisa hotová holky v ní zahlédly tu starou jiskru. Jiskru jakou má jenom Denisa. Ty dvě si dlouho lámali hlavu s tím jak ji pomoci,až si na něco vzpomněly. Něco co udělaly když jim bylo asi 11 a neměly skoro o ničem páru. Tehdy podepsaly 4 dívky: Denisa, Daniela, Pavla a Sára dohodu. Tehdy jim připadaly věco okolo kluků strašně malicherné. Na té dohodě stálo: ,,My čtyři nejlepší kamarádky se zavazujeme že se nikdy nerozhádáme kvůli klukovi ani ničemu jinému a nikdy nebudeme smutné." A podpisy všech čtyř. Tuto označily a zahrabaly. A právě na to místo teď hodlaly Denisu vzít. Do parku.Když jí ji ukázaly tak se Denisa pousmála a pravila:
,,Jak jsme tehdy byly naivní."
,,Hmm" zamručela na to Pavla.
,,Já už se ale ze Sárou nedokážu bavit" znovu si povzdychla.
,,Hmm, nenutíme tě ať se s ní bavíš,ale aspoň jednu část dohody dodrž a nebuď smutná." vysvětlila jí to Pavla.
,,Jo to chceme"přidala se Daniela.
,,Holky já vás nemít.Co bych si počala??"usmála se na ně Denisa. ,,Kašlu na Sáru i na Toma.Je mi 13 a kvůli nim si nezničím celý život.A kam vyrazíme teď??"Holky už nic neříkaly ale měly velkou radost a nadšeně Denisu objaly. Myslely si že Denisa už nebude smutná. Ale ona nebyla smutná jen navenek, aby o ni neměly všichni takový strach. V srdci brečela ale to nikdo nevěděl. Rodiče měly radost. Jak jí je věděl jen Lukáš, její brácha. Před ním nikdy nic neschovávala. Přes něj poznala Toma. Chodili do stejné třídy a taky byli dobří kamarádi. A Denisa teď šla právě za Lukym. Když ji vyslechl rozhodl se že si s Tomem musí promluvit. Snad se to nějak vysvětlí. Denisa přece nemůže být smutná. Ne nemůže. Musí tomu zabránit. Je tak zranitelná musí ji ochránit. A to toho neví tolik o jejich rodině. On by to taky chtěl nevědět. O tom Lukáš přemýšlel když mu Denisa ležela na rameni a brečela tak usedavě až usnula. Luky si toho ani nevšiml, všiml si toho až po nějaké době. Tak ji odnesl do jejího pokoje a přikryl. Po tom šel taky spát. Ale stále nemohl usnout. Přemýšlel o Tomášovi jestli by něco takového udělal. Usnul kolem půlnoci ale ten sen. Zdálo se mu že Denisa na všechno přišla a řvala po něm že je podrazák že jí to měl říct. Po té se mu zdálo o Tomovi líbal Sáru a na Lukáše volal. ,,Tvoje sestra je hrozně naivní a ty taky." a podobné nesmysl jen se mu vysmíval. Po tom se Luky probudil. Byl celý zpocený. Musel se jít něčeho napít. Chudák Lukáš toho dne se už vůbec nevyspal. Měl Denisu strašně rád. Co pět minut ji chodil kontrolovat ale ona té noci spala klidně. Aspoň to tak vypadalo... | |
|
| |
Sponsored content
| Předmět: Re: Denisina trápení i radosti | |
| |
|
| |
| Denisina trápení i radosti | |
|