Forum o The Sims, zde můžete mluvit o všem ohledně The Sims 1, 2 a 3. Najdete tu plno rad, cheatů, návodů a když nás bude více tak plno soutěží a příběhů. |
|
| Manga a Anime | |
|
+7Leia Skywalker Peter Hawk -pipa- Luana ZikyOrias Nicole Me-myska 11 posters | |
Autor | Zpráva |
---|
Me-myska Nehorázný přítel
Poeet p?íspivku : 2636 Age : 35 Registration date : 30. 12. 06
| Předmět: Re: Manga a Anime 21.07.08 20:54 | |
| Vida, to by mohlo bejt zajímavý a sou na to český nebo slovenský titulky aspoň?? Jinak já sem si ze srazu odnesla dvě vypůjčená anime...Mai-HiME a Basilisk, tak sem na ně zvědavá | |
| | | Luana Spolehlivý učitel
Poeet p?íspivku : 1842 Age : 32 Registration date : 04. 01. 07
| Předmět: Re: Manga a Anime 21.07.08 21:38 | |
| Titulky by byť mohli, je to dosť populárne anime, skús pohľadať. Mai HiME som videla, parádne anime s mierne dooraným a klišoidným koncom ... ale inak veľmi, veľmi dobré. Prvých 7 epizód ma síce nejako nenadchlo, a tak som to nechala dva mesiace ležať ... potom som si pozrela epizódu 8 a anime som behom dvoch dní s výrazom vyoranej myši dopozerala Basilisk som zatial len čítala, možno, ak sa naskytne niekedy v budúcnosti príležitosť, aj si ho pozriem, ale zatiaľ neplánujem. | |
| | | Me-myska Nehorázný přítel
| Předmět: Re: Manga a Anime 02.08.08 21:32 | |
| Tak Mai-HiME sem dokoukala a je to fakt moc pěkný anime =)) bylo to napínavý i dojemný...je fakt, že ten konec moh bejt o něco lepší no =)) nechci tim říct, že by měl dopadnout nějak hnusně... ale myslim, že patří už mezi mý oblíbenější anime Vampire Knights mě zaujali, ale na otakulandu nejsou titulky Tak nevim, koukala sem se ještě na google, jestli mi to něco nevyhodí, ale bezvýsledně...neví náhodou někdo ještě o nějakých stránkách, kde by mohli bejt český nebo slovenský titulky na anime?? Tohle anime mě nalákalo, ale jinak se na něj bohužel nebudu moct podívat. Začala sem stahovat hafo jiných anime, ale ještě nevim, co všechno se mi stáhne, torrenty bejvají někdy nevyzpytatelný, ale zatim to vypadá dobře, divim se, že to muj utorrent pobere V nejbližší době se chystam na: Basilisk Clannad Movie Mahoromatic Neon Genesis Evangelion Claymore Cowboy Bebop The Melancholy of Haruhi Suzumiya Vypadá to, že se mi dostáhne ještě Inu Yasha a film Blood: The Last Vampire Taky sem si založila seznam vypálených DVD, který obsahuje už 35 anime (akorát mi jich ještě pár zbývá vypálit) | |
| Předmět: Re: Manga a Anime 02.08.08 22:02 | |
| No ja neviem, či mám nejaký patent na hľadanie - http://www.google.sk/search?hl=sk&q=Vampire+Knight+CZ+titulky&btnG=H%C4%BEada%C5%A5+v+Google&meta=lr%3Dlang_cs|lang_sk - 7. odkaz : http://www.manga.cz/preklady/series.php?serie_id=267 Mai HiME je podľa mňa perfektné, až na ten koniec, v tom sa asi zhodnú všetci Predsalen mám radšej ... uveriteľnejšie a ... tragickejšie konce Vampire Knight som dočítala ako mangu, a bola výborná až do momentu, kedy sa odhalila zabudnutá minulosť hlavnej hrdinky, dávam do spoileru pre tých, čo sa rozhodnú pozerať : - Spoiler:
Konkrétne HLÚPY a absolútne NEORIGINÁLNY zvrat - Yuuki (hrdinka, ktorá stratila pred 10 rokmi pamäť a na nič zo svojho detstva si nepamätá) a čistokrvný upír Kaname z mocnej, uznávanej, dôležitej atď. atď. rodiny, do ktorého je Yuuki po uši zamilovaná a on by pre ňu urobil prvé posledné sú SÚRODENCI !!! Musela som to vážne predýchavať - to, že Kaname premení Yuuki na upírku som vedela od začiatku, ale že vytasí s tým, že medzi upírmi sú svadby medzi súrodencami na dennom poriadku, a že sa Yuuki stane jeho ženou, to na mňa bolo dosť.
Som rada, že tu nie som sama, čo stále pozerá animované seriály. Neviem, či som sa tu už o tom zmieňovala ... ale stiahla som si jednu časť Death Note v českom dabingu, a moje jediné šťastie bolo, že som práve nič nejedla alebo nepila OK, Naruto, konkrétne Sasuke, ma vždy na návšteve u bratrancov, ktorí pozerajú Jetix 8 hodín denne (tu u nás sa Jetix nevedie, nie je tu ani poriadna mobilná sieť) dostane do kolien, ten jeho priteplený hlas je na zaplakanie (u mňa od smiechu) ; ale ani teraz pri Death Note som nemala ku výbuchu ďaleko. L sa dá, Misa tiež, ale Light, to bol so mnou ámen Momentálne pozerám Spice and Wolf, čakala som od toho niečo lepšie, ale inak sa celkom dá, už sa teším, až to bude za mnou. Podstatou je asi to, že obchodník Lawrence sľúbi vlčici Horo (povolaním bohyňa Horo Múdra), že ju odvedie na sever, odkiaľ pochádza. Odohráva sa to vo svete pripomínajúcom koniec stredoveku/začiatok novoveku v strednej Európe. A začala som čítať InuYashu, bomba, ešte nejakých 450 kapitol do konca Pri súčastnom tempe 10 kníh za mesiac by som to dokonca roka stihnúť mohla Do konca roka hádam preložia aj Elfen Lied. Preklad sa vlečie tak 2-3 kapitoly za 2 týždne, a teraz je na 101/107 ... tak sa mi zdá, že koniec tej série sa bude niesť v duchu "vezmi zoznam a vyčiarkávaj mŕtvych, nech vieš, kto prežil". Po dnešnej 101. sa mi zdá, že minimálne Kouta to má spočítané, aj keď by to nebolo prvý krát, čo sa váľa v kaluži vlastnej krvi. Každopádne 12. volume je zatiaľ perfektné, vážne ide do tuhého, vedľajší bossovia sú fuč, vedľajšie zápletky detto, Kouta si spomenul na malú Lucy ... vážne sa teším na posledné kapitoly | |
| Předmět: Re: Manga a Anime 02.08.08 23:01 | |
| Tak na ten odkaz sem narazila, ale až tam sem se teda nedoklikala každopádně díky moc S názorem na Mai-HiME naprosto souhlasim, taky mi to tak přišlo Death Note mam též, ale nevim jak to dokoukam, na srazu mi bylo řečeno, že překlad je těžkej, na posledních 7 dílů nejsou titulky ach jo Jinak český dabingy asi nic moc nejsou, viděla sem na animaxu Bleach s českým dabingem, no to bylo naprosto příšerný Akorát škoda, že je pořád těch anime s titulkama tak málo nemůžu se teda vyjádřit, jestli to někdo časem přeloží, tak možná | |
| Předmět: Re: Manga a Anime 03.08.08 9:41 | |
| Tak Spice and Wolf sem našla titulky na první díl měly by bejt hotový titulky na 4 díly, aspoň to tak psali na otakuland fóru, ale už nikdo nenahodil žádnej odkaz a ani na stránkách otakulandu to neni...tak to teda vůbec netušim, kam to zase zašili, kdyby to radši všichni ukládali na jedno místo, nemuselo by se to pořád komplikovat takhle nikdy nic nenajdu Lu je nebezpečný, když sem něco dáš, protože mě to navnadí, ale problém je ten, že ty tomu rozumíš a já neee, mě to pak hlodá, že se na to nemůžu podívat titulky mi prostě hledat nejdou, pokud nejsou jen na otakulandu Jinak se mi podařilo na anime navnadit jednu mojí kámošku, takže nás otaku bude možná zas o jednoho víc | |
| Předmět: Re: Manga a Anime 03.08.08 11:09 | |
| To Spice and Wolf má ťažkú angličtinu z toho dôvodu, že 1/2 všetkých dialógov sa točí obchode ... zatiaľ som na 10. diele, a pripadá mi to, že akčné scény sú dobré, ale občas sa pri tom trochu nudím Ja mám zase problém so sťahovaním. AK chcem 26 dielnu sériu v rozumnej veľkosti (tj. nie mkv alebo avi o veľkosti 200 MB), jediná možnosť je megaupload alebo rapidshare, a nakoľko mám zdieľanú IP adresu, veľmi sa nenasťahujem Stále radšej ostávam verná mange Spomínala som už Mermaid Sagu ? Je to od tej autorky čo napísala InuYashu; obsahuje to 8 príbehov dvoch cestovateľov, ktorí zjedli mäso morskej panny (on pred 400 rokmi, ona len chvíľu dozadu) a teraz sú nesmrteľní, a tak putujú z mesta do mesta a hľadajú niečo, čo by ich toho prekliatia mohlo zbaviť. Bavila som sa pri tom celkom dobre, dočítané za 2 dni. Zato ma teraz čaká Grave of the Fireflies, už som pozrela 20 minút, potom nám vypadol prúd, blbé búrky ... a nezohnala som to japonsky, iba anglicky Ale nesťažujem sa, ANJ titulky pod tým bežia, a aj vyslovujú celkom fajn (hoci keď sa namiesto "okazáááá" ozve "mooootheeeer", pripadám si, ako by som ani nepozerala anime ) | |
| Předmět: Re: Manga a Anime 03.08.08 13:28 | |
| S tim stahováním to chápu, anime sou dost velký, zabírají dost místa, ale když jedno stáhneš a hned ho vypálíš, neni to žádnej problém, tak sem to začala dělat já na doporučení a musim říct, že to byl fakt dobrej nápad =)) takže můžu stahovat jedno anime za druhým, jak jen chci Bohužel ty titulky sou obrovskej problém nu...možná kbyby bylo anime víc známý, mohlo bejt i víc překladatelů každopádně, jestli sem někdy dáš zase nějaký anime a titulky nebudou na otakulandu, prosím, přihoď i odkaz, kde si je stáhla ju?? Díky Většinou se taky rovnou snažim vycházet takhle vstříc, aby v případě zájmu nemuseli lidičky hledat, když už sem to jednou našla já, ale já sem vždycky odkázaná jen na otakuland Mam na tebe ještě dotaz Lu, stahuješ jen mangy v češtině a ve slovenštině, nebo jen v angličtině?? Na fóru mě zaujalo dost mang, ale tam je všichni čtou v angličtině, což bych já asi nezvládala...tak mě zajímá jak to máš ty, jestli můžu dát na tvoje doporučení | |
| Předmět: Re: Manga a Anime 03.08.08 14:53 | |
| Budem sa teda snažiť, keď niečo nájdem, hodiť ku tomu CZ titulky To anime si pokojne dám na DVD, robím to vždy, ale občas sa bojím, že sa mi celé nevojde. 26 dielov v 50MB zaberie necelých 1,5 GB; v 200MB viac, ako je obsah DVD. A rozkúskované to mať nechcem, aj keď si viem predstaviť, že onedlho si jedno DVD vezmem a budem ho používať na "zvyšky", ktoré sa nevojdu Čo sa týka mangy ... tých odvážlivcov, čo prekladajú mangu do slovenčiny, tých je tak málo, že ich je málo na to, aby ich bolo málo. Povedzme, že by sme ich zrátali na prstoch ruky nešikovného drevorubača. Keď je niečo v češtine, tak samozrejme čítam v češtine, nevidím dôvod na angličtinu ... ak ťa niečo zaujalo vrav, mám v mangách preložených do CZ prehľad Väčšinou ale čítam anglicky, pretože toho preloženého zas tak veľa nie je. Sú mangy, s ktorými mám problém aj ja (napríklad Sakura Gari čo práve vychádza pôjde čoskoro na re-reading, dám si to ešte raz, na prvé čítanie som nejaké veci nepobrala a v poslednej vydanej kapitole to bolo dosť potrebné), ale sú veci, čo sa čítajú absolútne bez problémov Pred pár minútami som dopozerala aj Grave of the Fireflies, veľmi pekný film, aj keď slzu som pri ňom neuronila. Dvaja súrodenci ostávajú počas WWII bez domova, musia sa starať sami o seba, zháňať si jedlo a podobne ... titulky sú na manga.cz, ak by ťa to niekedy zaujalo. | |
| Předmět: Re: Manga a Anime 03.08.08 18:25 | |
| Nu, s tim se musí počítat, že se některý anime nevejde na jedno DVD =)) taky to mam rozkouskovaný, ale vůbec mi to nevadí, akorát Neon Genesis Evangelion sem musela rozkouskovat trošku víc, takže je rozstrkaný na 3 DVD ale jinak je to vždycky max. jen na dvě Taky sem si všimla, že když už je nějaká manga česky, tak to trvá strašně dlouho....to bude asi tim jinak mang mam vyhlídnuto hned několik, ale mam takový obavy, že sou všechny jen v angličtině...a je to: Loveless Zettai Kareshi (Absolute Boyfriend) Hana Kimi Fairy Cube Demon Diary Full Moon ni Sasayaite Gorgeous carat Gravel Kingdom Kain Ludwig kakumei Meru Puri Okanega nai Psycho knocker The Day of revolution Tokaido Hisame Vampire Knight Vampire game Yougen no chi You are so cool Od tebe sem se nechala navnadit na tyto: Tenshi Ja Nai Shirley The One I Love Wish A popřípadě bych si mohla přečíst Wolf's Rain - ale to předpokládam v češtině neni ani náhodou Jinak díky za typ, ale nějak sem se začala vyhýbat anime, který se týkají 2. sv. války a vůbec všem týkající se války... | |
| Předmět: Re: Manga a Anime 04.08.08 9:26 | |
| Jé, prišli Vianoce, konečne sa mám s kým rozprávať o mange Loveless - ( anglicky) Zettai Kareshi (Absolute Boyfriend) - ( anglicky) Hana Kimi - ( česky prvých niekoľko kapitol, ale je to aktívne) Fairy Cube - ( anglicky) Demon Diary - tu ti nepoviem, v čechách je to licencované, takže to na internete asi nezoženieš. Full Moon ni Sasayaite - ( anglicky) Gorgeous carat - ( anglicky) Gravel Kingdom - ( česky) Kain - ( česky) Ludwig kakumei - ( česky nie je len niekoľko posledných kapitol, ale pracuje sa na tom) Meru Puri - ( anglicky) Okanega nai - ( anglicky) Psycho knocker - ( anglicky) The Day of revolution - ( anglicky) Tokaido Hisame - ( anglicky) Vampire Knight - ( anglicky) Vampire game - ( anglicky) Yougen no chi - ( anglicky) You are so cool - ( anglicky) Tenshi Ja Nai - ( anglicky) Shirley - ( anglicky) The One I Love - ( anglicky) Wish - ( česky) Okrem mojich posledných som z tohoto zoznamu čítala dosť málo, ale niečo predsa Inak ma prekvapuje, koľko sh-i a yaoi máng tu máš Absolute Boyfriend sa mi dvakrát nepáčil, pripadalo mi to nesmierne hlúpe. Prvé dve knihy sa ešte dali, ale potom to bola taká mierna fraška. Watase Yuu (autorka) celkom môžem, ale skôr musím doporučiť Ayashi no Ceres, Imadoki alebo Alice 19th. Samozrejme je to môj osobný názor, mne toto proste nesadlo Hanu Kimi som začala čítať keď sa spustila na mangacesky, a ešte stále som nedočítala prvú knihu. Nejako som na to zabudla a musela som začať čítať odznova, a potom zase odznova ... jednoznačne si to ale jedného dňa prečítam Gravel Kingdom, Ludwig, Kain ... mám tvorbu Kaori Yuki celkom rada, jednoznačne tie diela nepatria do kolónky na jedno čítanie, vcelku sa mi páčili všetky tri. Čo sa týka mojich, posledné dve sú CLAMPovky, tam treba skúsiť a vidieť. The One I Love vlastne nemá príbeh, sú to len minimalistické výseky zo života.Inak neviem, čo by som ku nim povedala, všetky sa mi vysoko páčili | |
| Předmět: Re: Manga a Anime 04.08.08 11:09 | |
| Supr, díky za poreferování, někdy až bude čas to nějak pořešim několik českých mang tu už stažených mam, ale ráda bych počkala, až budou kompletní...jinak se mi to nechce začít číst Hodně ráda bych si dočetla Deep Love...ale nějak se to přestalo vydávat, už je to asi přes půl roku a dost mě to štve Jak sem předpokládala, plno si jich asi nepřečtu, když sou v Aj Ayashi No Ceres si nejdřív chci skouknout anime, pak zauvažuju i o manze Jinak díky, až nějakou přečtu, napíšu názor | |
| Předmět: Re: Manga a Anime 04.08.08 11:33 | |
| DeepLove ... čakala som celý rok, kým tá posledná 8. kapitola vyjde, a potom som sa na to proste vykašľala a našla si ju anglicky Ja sa zase na Ayashi no Ceres ako anime nechystám, nepáči sa mi tá animácia, a zrejme to ani nedostane tú atmosféru z mangy Už sa strašne teším na tvoje názory, vážne | |
| Předmět: Re: Manga a Anime 04.08.08 14:04 | |
| Nu, já si to nejspíš už nedočtu, protože bych z toho v aj nic neměla Ayashi No Ceres mi právě doporučili na anime srazu...prej se mi to bude líbit Názory na mangu?? To asi potrvá, zatim sem strašně natěšená na anime, právě sem uprostřed Basilisku | |
| | | Nicole Impozantní magnát
Poeet p?íspivku : 560 Age : 33 Registration date : 26. 01. 07
| Předmět: Re: Manga a Anime 09.08.08 14:47 | |
| Páni, takový rozjezd když tu nejsem. Jinak Lu, co se ti nelíbí na českém Lightovi? Vždyť ho mluví dabér Lea Dicapria Jinak Mysko, chci vědět tvůj názor na Neon Genesis Evangelion, protože je to takové zvláštní anime, které se buď hodně líbí a nebo hodně nelíbí. Takže až to dokoukáš, tak rychle napiš. | |
| Předmět: Re: Manga a Anime 12.08.08 16:18 | |
| Určitě napíšu názor, ale fakt nevim, kdy se k tomuhle anime dostanu =)) | |
| Předmět: Re: Manga a Anime 12.08.08 21:49 | |
| | |
| | | | ZikyOrias Lovec srdcí
Poeet p?íspivku : 292 Age : 28 Registration date : 02. 10. 07
| Předmět: Re: Manga a Anime 16.08.08 12:46 | |
| Právě stahuju mangu Naruto, 24. volume, 216. díl - to bude posední, co na dlouhou dobu přečtu... Nevim jak to dopadne... Chjo... Přemejšela sem, že si začnu číst Bleach (slyšela sem, že to je dobrý), ale nakonec jsem se rozhodla pro Shaman king. No, netuším, jak bude snášet nepravidelnej přísun mangy Naruta | |
| Předmět: Re: Manga a Anime 06.09.08 12:17 | |
| Dnes konečne dovychádzal Elfen Lied. Respektíve bola konečne preložená posledná, extra dlhá kapitola. Môj predpoklad o tonách mŕtvol sa nesplnil, a všetko vlastne skončilo nesmierne šťastne. | |
| Předmět: Re: Manga a Anime 06.09.08 20:10 | |
| Ještě řekni, že se ti to nelíbilo Já sem se činila a skoukla sem několikero anime...a to: Love Hina - je to taková romantická komedie, docela mě to místy i pobavilo =)) bylo tam i pár zvratů...nu, myslim, že to za to celkem stálo.... Boku wa Imouto ni Koi wo Suru - v překladu z anglickýho názvu do češtiny by to bylo ''Miluji svoji mladší sestru'', takže se jedná o incest, ale příběh byl hezkej, dokonce i dojemnej, takže můžu říct, že se mi to líbilo Koi Kaze - dozvěděla sem se, že to znamená něco jako ''Svázáni láskou'', myslela sem, že se bude jednat o normální romantický anime...ale omyl, jedná se opět o incest i když o něco slabší, než v předchozím případě, je to prostě tak...ale předchozí anime se mi líbilo víc ale tohle anime se mi zdálo zase takový víc roztomilý... | |
| Předmět: Re: Manga a Anime 06.09.08 20:17 | |
| Ono je hodně incest příběhů, naštěstí jsem na žádný nenarazila. A pak že Japonci jsou normální Tak já anime neviděla pěkně dlouho a japonským písničkám se taky vyhýbám. Zas je fakt, že mně se zpívaná japonština nikdy nelíbila. Bylo pár pěkných písniček, kde jsem to tak nevnímala, ale anime jsem prostě odsunula a věnuju se svému životnímu koníčku - muzikálům. Takže teď chci umět francouzsky | |
| Předmět: Re: Manga a Anime 06.09.08 21:33 | |
| U toho posledního anime sem se dočetla, že sou některý ty incestní vztahy promíjeny, a že se to vyskytuje u zůzných kultur no, pro mě je to teda totálně nepředstavitelný, ale když je to jen taková pohádka, proč ne To je škoda, že už nekoukáš na anime to tu asi budu už jediná | |
| Předmět: Re: Manga a Anime 06.09.08 22:04 | |
| No už jsem asi psala, že to je hlavně kvůli anime Kanon 2006. Prostě se už nemůžu koukat jak tam představují holky jako nemožné upištěné slepice, zatímco všichni kluci jsou inteligentní, rozumní a s nadhledem. Jako postavu jsem neměla ráda Asuku z NGE, ale ta měla aspoň nějaký charakter. A pak ještě Haruhi, ale ta byla střelená. | |
| Předmět: Re: Manga a Anime 06.09.08 22:08 | |
| Ja som si ku anime nejako nikdy nenašla cestu, stále ostávam verná mange Občas sa na niečo pozriem, ale asi tempom max. 4 epizídy týždenne. Proste sa obyčajne v polovici epizódy pristihnem, ako sa túžebne dívam na ten jazdec, koľko mi ešte ostáva do konca... Love Hinu som ako anime dropla po 5. epizóde. Začala som ju pozerať v nádeji, že bude taká dobrá, ako manga, ale bohužiaľ, nevydalo. Elfen Lied... zhruba potiaľ, pokiaľ siaha anime, je dobrý, tak za 9/10. Takže zhruba do polovice. Potom nastupuje neskutočne, ale neskutočne nudná vedľajšia línia... po jej skončení sa to trochu vylepší, je tam pár pekných mometov (zdrtená Nana stretáva šialeného Kuramu; Lucyne zlomené rohy rastú do obludných rozmerov...) ale to je tu už záverečná bitka, ktorá mi pripadala taká nemastná-neslaná. A aj moment "Kouta si spomína na malú Lucy" bol síce vynikajúci, ale príšerne umelý. Záver? Prvá anime-polovica vynikajúca, druhá... no druhá nie je nič moc. | |
| | | Sponsored content
| Předmět: Re: Manga a Anime | |
| |
| | | | Manga a Anime | |
|
| Povolení tohoto fóra: | Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
| |
| |
| |
|