Leia Skywalker Admin
Poeet p?íspivku : 3176 Age : 31 Registration date : 22. 12. 06
| Předmět: Tipy 01.02.08 15:55 | |
| Místo pro tipy, které píšeme sami pro sebe. tedy já třeba pro vás Víte co mám na mysli. Ale nechci to rozhodně vidět žádné rady typu : Dělejte simku blond, jsou hezčí a milejší Ani žádné otázky, na tu je tu poradna, ani odpovědi, ty patří také jinam apod... Snad chápete :)) Těším se na vaši spolupráci
Naposledy upravil Leia dne 17.06.08 20:36, celkově upraveno 1 krát | |
|
Leia Skywalker Admin
Poeet p?íspivku : 3176 Age : 31 Registration date : 22. 12. 06
| Předmět: Re: Tipy 17.06.08 20:36 | |
| ZAHRADNICTVÍ Něco málo...
-Než něco zasadíte, nejdříve pohnojte půdu, ale než aby jste ji pohnojili chemickým postřikem, počkejte si na přírodní hnojivo z kompostu a pak půdu pohnojte. Následující rostlinky budou zdravější a lépe porostou.
-Když jste nuceni postříkat chemickým postřikem květinky (v půdě mám na mysli), jistě jste si všimli, že se jim zhorší nálada, i když to hmyz odklidí. Jak tomu předejít? Hned po nastříkání zalíte. Nevadí, že jste před krátkou dobou zalévali. Mám pocit, že tomu vůbec nic nebrání. Prostě když keřík ostříkáte a hned na to zalijete, neměla by se rostlince zhoršit nálada a ani by neměla být přelitá. Bude spokojená.
-Musíte si však dávat pozor i na to přelití. Když brzo po zalití zalijete rostlinku znova, zbledne, zežlutí se a škodí ji to. Kapou z ní kapičky vody a rozhodně nevypadá šik. Členy klubu by nepotěšila. Na to si musíte dávat pozor. Dobře se to kontroluje, když máte dvě nebo tři rostliny, když kliknete na jednu, která je dobře zalitá a opodál je nezalitá roslinka, objeví se "Zalít vše", jelikož to zaznamená strádající rostlinku vedle. Ale to nedělejte, protože kdybyste na zddravou dali to "Zalít vše" simík by zalil i tu zalitou a ta už by spokojená brzo nebyla. Když ale kliknete na tu nezalitou a vedle jje zalitá, zobrazí se jen "Voda". To však jde kontrolovat i toho menšího počtu. U větší komunity rostlinstva si udejte jednu rostlinu, u které začínáte s rozkazem "Zalít vše" a simík se o ostatní postará . | |
|